Takaisin MTK-Vähäkyrö on Vuoden Helmi 

Tiedote – Maaseutunuoret

MTK-Vähäkyrö on Vuoden Helmi 

24.04.2024

MTK-Vähäkyrö on valittu Vuoden 2023 Helmeksi. Palkinto luovutettiin MTK-Vähäkyrölle MTK:n valtuuskunnan kokouksessa 24.4. Espoossa. Vuoden Helmi on MTK-yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdistykselle, joka on osoittanut erityistä ansioitumista maaseudun kehittämisessä ja yhteisöllisyyden edistämisessä. MTK-Vähäkyrö ansaitsi tunnustuksen erityisesti ideoimalla ja järjestämällä maaseutuaiheisen valokuvanäyttelyn keväällä 2023. Näyttely koottiin Viljelijä välittää -valokuvakilpailun kuvista.  

Vasemmalta MTK-Vähäkyrön sihteeri Mariia Nuuja ja MTK-Vähäkyrön puheenjohtaja Anne Hakala. Oikeassa reunassa Helmityöryhmän puheenjohtaja Riitta Torikka. Kuva: MTK
Vasemmalta MTK-Vähäkyrön sihteeri Mariia Nuuja ja MTK-Vähäkyrön puheenjohtaja Anne Hakala. Oikeassa reunassa Helmityöryhmän puheenjohtaja Riitta Torikka. Kuva: MTK

MTK-Vähäkyrön valokuvanäyttely oli avoinna suurelle yleisölle reilun kuukauden ajan. Muun muassa yli 200 peruskoululaista kävi tutustumassa näyttelyyn Vähäkyrö-talolla. Samanaikaisesti MTK-Vähäkyrö järjesti 7. luokkalaisille kotimaisen ruuan viikon, joka on ollut perinne jo yhdeksän vuoden ajan. Yhdistys tuki tapahtumaa toimittamalla ja maksamalla kaikki tarvittavat raaka-aineet kotitaloustunneille. Tapahtuman ympärillä yhdistys järjesti yhdessä Vähäkyrön aluelautakunnan kanssa iltapäivätapahtuman, jossa käytiin avointa keskustelua maaseudun tilanteesta ja asioista. 

Vuoden Helmi -palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnassa 

Vuoden Helmi -palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnan kokouksessa 24.4.2024 Espoon Hanasaaressa. Palkinnon luovuttivat Helmityöryhmän puheenjohtaja Riitta Torikka ja työryhmän jäsen Aleksis Kyrö. Risto Saalastin Kylväjä-patsaan ottivat vastaan MTK-Vähäkyrön puheenjohtaja Anne Hakala ja sihteeri Mariia Nuuja.  

- Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä tästä huomionosoituksesta. Valitsimme tietoisesti kohderyhmäksemme alueen nuoret, sillä he ovat tulevaisuuden maaseudun kehittäjiä ja kuluttajia, kommentoivat Hakala ja Nuuja voittoa.  

Kunniamaininta MTK-Rannikolle ja Pirkanmaan maaseutunuorille 

Lisäksi kunniamaininnan saivat MTK-Rannikko ja Pirkanmaan maaseutunuoret. MTK Rannikko järjesti viljelijöille ja maaseutuyrittäjille virkistyspäivän 17.3.203 Raahessa. Pirkanmaan maaseutunuoret puolestaan toteuttivat yhteistyössä FarmiÄlli-hankkeen kanssa Liha-appron, jonka keskeisenä teemana oli luoda positiivista mielikuvaa suomalaisesta ruuantuotannosta. 

---------------------- 

Vuoden Helmi -palkinnon voittajat 2013-2022: 

MTK-Nurmes: Perunatempaus 2013 
MTK-Jalasjärvi: Traktorien vetokisat 2014 
MTK-Kuusjoki: Salon iltatori 2015 
MTK-Lounais-Häme: Peltotreffit 2016 
Mhy Lounametsä: Kouluyhteistyö paikallisen 4H:n yhdistyksen kanssa ja työelämään tutustumisen konsepti 2017 
MTK-Savonlinnan seutu ja Mhy Etelä-Savo: Koululaisten maa- ja metsäpäivät 2018 
MTK-Itä-Uusimaa: Maanmuokkauspäivät 2019 
MTK-Lokalahti: Koululaisten tilavierailut 2020 
MTK-Iisalmi: Maaseutu tutuksi lapsille -projekti 2021 
MTK-Merikarvia: Terve Ruoka -messut Merikarvialla 2022 

 

Lisätietoja:  
MTK-Vähäkyrön puheenjohtaja Anne Hakala, anne.hakala(at)nic.fi, 0400 498 322 
MTK-Vähäkyrön sihteeri Mariia Nuuja, matilda(at)netikka.fi, 040 525 6473 
Helmityöryhmän puheenjohtaja, MTK:n johtokunnan jäsen Riitta Torikka, riitta.torikka(at)mtk.fi, 050 541 0411   
Helmityöryhmän jäsen, MTK:n johtokunnan jäsen, Aleksis Kyrö, aleksis.kyro(at)mtk.fi, 050 587 9146

 


aiheet: vuoden helmi