MTK:n koulutustarjontaa aihealueittain
 

koulutus

MTK:n edunvalvonnan kenttä on moninainen. Se kattaa kansainvälisen, valtakunnallisen, maakunnallisen ja paikallisen tason vaikuttamisen. Vihreiden elinkeinojen toimijat elävät jatkuvassa muutoksessa, jossa jokaista jäsentä tarvitaan antamaan edustamalleen elinkeinolle kasvot ja ääni.

MTK:n koulutus tarjoaa jäsenyyttä harkitseville ja jo toimiville jäsenilleen monipuolista koulutusta ja mahdollisuutta kasvattaa niin ammatillista osaamista kuin järjestön toimijan eri rooleissa. Osa koulutuksesta järjestetään lähellä jäseniä, maakunnissa, ja osa lähellä tärkeitä valtakunnan vaikuttajatahoja, Helsingissä.

Kursseilla tarkastellaan monipuolisesti MTK:n perustehtävää ja järjestön toimintaa. Järjestössä toimivat jäsenet saavat kattavan kuvan MTK:n edunvalvonnan kanavista, maa- ja metsätalous- sekä maaseutupolitiikan ajankohtaisista asioista sekä työvälineitä vaikuttamiseen omassa toiminnassa.

Koulutuskalenteri täydentyy syksyn tarjonnan osalta elokuussa ja syksyn aikana.

Koulutuskalenteri

Maatilaoppaat

MTK:n maatilaoppailla on vuosien kokemus yhteistyöstä oppilaitosten kanssa. Maatilaoppaamme ovat itse aktiivisia maatalousyrittäjiä tai maatalousalan opiskelijoita, eli parhaita asiantuntijoita kertomaan omasta alastaan. Monipuolinen aineisto tukee opetusta ja on erinomainen pohja keskusteluille. Tavoitteena on edistää maatalouden tuntemusta eri ikäisille koululaisille, ympäri Suomea.

Tarjoamme opetuksen tueksi oppituntia, jolloin maaseudun elinkeinoihin perehtyneet maatilaoppaamme kertovat kotieläintuotannon periaatteista ja käytännöistä tiloilla.
Oppitunti materiaaleineen on kouluille maksuton. 

Kutsu Maatilaopas vierailulle kouluusi tai päiväkotiisi MTK:n yhteyshenkilöltä:

Katso täältä videomateriaaleja maatalouselinkeinoista.

Voit tilata materiaalejamme verkkokaupasta.

Koulutusvaraukset

Koulutustilaisuuden varauskalenterissa liitot ja yhdistykset voivat varata koulutustilaisuuden omalle ryhmälleen. Varauksen jälkeen koulutusryhmän henkilökunta ottaa yhteyttä varaajaan ja sopii koulutukseen liittyvistä yksityiskohdista. Muihin koulutuksiin ja työnohjauksiin liittyvät tiedustelut tehdään puhelimella tai sähköpostilla osoitteessa koulutusryhma(at)mtk.fi.

 

Jäsenille

Kokoamme tähän kirjautuneiden jäsenten katsottavaksi etäkoulutusten videotallenteita.

Juho Jännes -rahaston apurahan hakeminen

Juho Jännes -rahaston apurahoja myönnetään MTK:n jäsenille järjestökouluksen kurssien ja valmennusten matkakustannusten kattamiseen.

Koulutuskuvaukset

MTK-koulutuksen perustehtävänä on kouluttaa ja valmentaa jäsenistöä ajankohtaisista ammattiin liittyvistä asioista ja valmentaa luottamushenkilöitä toimimaan omassa roolissaan järjestön eri tehtävissä.

Valmennuksen keskiössä on jäsenistön ja luottamushenkilöiden vaikuttajataitojen kehittäminen.