Ruokamarssi 2024

#Ruokamarssi2024 laittaa traktorit liikkeelle tapahtumissa ympäri Suomen. Itä- ja Keski-Suomen tuottajia kokoontuu tapaamaan päättäjiä ja kuluttajia perjantaina Kuopion torille, Pohjoisessa vastaava tilaisuus nähdään Ylivieskassa ja lauantaina tuottajien asemaa "reiluutetaan" Seinäjoella. 

Ruokamarssin taustalla on kasvava huoli ruokaketjun tulonjaosta. Kaupan ennätystulokset kertovat karua kieltä siitä, minne ruokaketjun rahat todella valuvat. Ketjun alkupäässä sekä maatilat että ruokateollisuus ovat vaikeuksissa.

Kaupan ennätystulokset kertovat, mihin ruokaketjun rahat jäävät. Ketjun alkupäässä ruokafirmat ja maatilat sinnittelevät pahenevassa ahdingossa. Moni maatila joutuu lopettamaan. Kauppa käyttää nyt valtaansa omien private label -tuotteiden ja halpatuonnin avulla.

Katso perjantain tapahtumien tunnelmat

Uutiseemme on koottu tunnelmia Kuopion ja Ylivieskan Ryskypäivien tapahtumista ja sekä median julkaisemia juttuja.

Hyppää mukaan #ruokamarssille!

Lisäksi muistutatamme hallitusta, että viljelijätuista on leikattu koko 2000-luku. Niistä ei ole tässä tilanteessa säästettävää. Hallitus siis pitäköön lupauksensa. Hallitus pitäköön kiinni myös hallitusohjelman monista hyvistä ohjelmakohdista mm. ruokavientiin, ruokaketjun toimintaan ja vaikkapa maanomistajan oikeusturvaan liittyen. Samoin muistutamme, että on hallituksen vastuulla pitää maa- ja metsätalouden EU-sääntely kurissa.

Ruokamarssilla tapaamme päättäjiä ja kuluttajia ja kerromme, miten maatiloilla tänä päivänä menee. Traktoreita nähdään toreilla tarpeen mukaan myös myöhemmin keväällä.