Takaisin Maanviljelijöiden ääni kajahti Ruokamarssi 2024 -tapahtumissa Kuopiossa, Ylivieskassa ja Seinäjoella

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Maanviljelijöiden ääni kajahti Ruokamarssi 2024 -tapahtumissa Kuopiossa, Ylivieskassa ja Seinäjoella

22.03.2024

Maanviljelijät saivat äänensä kuuluviin järjestöllisissä Ruokamarssi 2024 -tapahtumissa, jotka pidettiin Ylivieskassa, Kuopiossa ja Seinäjoella. Tapahtumat 22.-23.3. saivat laajaa media- ja some-näkyvyyttä sekä myönteisen vastaanoton yleisöltä. Kiitos kaikille mukana olleille ja somessa aktiivisille!

Ruokamarssin taustalla on huoli ruokaketjun tulonjaosta, joka jättää maatilat ja ruokateollisuuden ahtaalle. Viljelijät ovat tyytymättömiä tulonjakoon, mikä näkyy heikentyneenä kannattavuutena maatiloilla. Ruokamarssilla viljelijät kohtasivat päättäjiä ja kuluttajia, jakoivat tarinansa ja vaativat oikeudenmukaisuutta ruokaketjussa.

Yhteishenki näkyi ja kuului

Yhteishenki Ruokamarssi 2024 -tapahtumissa oli käsin kosketeltava. Tunnelma oli vaativa ja ponnekas, mutta samalla ylpeä. Tuottajat kokoontuivat yhteen osoittaakseen solidaarisuutta ja vaatiakseen oikeudenmukaisuutta ruokaketjussa. Monissa kylteissä ja julisteissa korostettiin tapahtuman tärkeintä sanomaa: "Viljelijä tuottaa meidän jokapäiväisen leipämme."

"Oli liikuttavaa nähdä, miten viljelijät ympäri maata ovat valmiita seisomaan yhdessä asian puolesta, joka on meille kaikille elintärkeä", totesi eräs tapahtumaan osallistunut viljelijä.

Ruokamarssi herätti keskustelua ruokaketjun ongelmista ja tarpeista, ja monet olivat valmiita jakamaan omia kokemuksiaan ja näkemyksiään. Vaikka huoli oli ilmeinen, oli myös vahva ylpeys tekemästään työstä. Tapahtuman jälkeen moni pohti, miten voisi omalta osaltaan edistää kestävää ja oikeudenmukaista ruokajärjestelmää.

Ruokamarssi 2024 jätti jälkensä paitsi osallistujiin myös päättäjiin, joiden toivotaan huomioivan  viljelijöiden äänen ja tarpeet entistä paremmin.


Viljelijät tyytymättömiä tulonjakoon - Ylen aamussa Kalle Tammivuori Muuramesta

Katso Tammivuoren haastattelu Ylen aamussa 22.3. täällä. 
Kauppa käärii voitot - Katso Ylen aamu  

Ylen aamussa 22.3. toiminnanjohtaja Jyrki Wallin MTK:sta ja Luken tutkimusprofessori Jyrki Niemi. Katso haastattelu täällä.


Vasemmalta Jyrki Wallin ja Jyrki Niemi. 


Ylen ykkösaamu Ylivieskan ABC:llä 

Toimittaja Roosa Sarajärven haastateltavina maidontuottaja Jarkko Tornberg ja MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin. haastattelu kohdassa 26.05. Kuuntele haastattelu täällä. 


 

Tunnelmia Kuopion torilla


 

 


Kumpi on komiampi näky, traktori vai kaupungintalo? 
 

Tunnelmia Ylivieskasta

Traktoriletka saapui Ylivieskaan. Katso video. 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

---------------

#Ruokamarssi2024  

Katso myös: 
Maatalouden kannattavuustilanne 2024
Tuottaja- ja panoshintojen muutokset ja tilojen kannattavuus


Lisätietoja Ruokamarssista täällä. 
Kuopion torin tapahtumasta 22.3. täällä.
Ylivieskan tapahtumasta 22.3. täällä. 
Seinäjoen raviradan tapahtumasta 23.3. täällä. Perttu Pyykkönen

järjestötoiminnan johtaja

vastuualueen yleisjohto

+358 20 413 2520

+358 40 075 4928

Jussi Martikainen

viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

+358 40 755 7829

aiheet: ruokamarssi