Toimintopainikkeet

Turvallista ruokaa kestävin menetelmin

Suomalainen ruoka tuotetaan Euroopan puhtaimmassa maassa ja ympäristössä. Talvi puhdistaa pellot taudeista ja tuholaisista. Viileä, valoisa kesä antaa makua. Perheviljelmät tuottavat turvallista ruokaa kestävin menetelmin.

Laatu ja kotimaisuus seurannassa

Vuonna 2012 Suomessa oli 59 042 maatilaa. Maatilojen keskipeltoala oli vuonna 2012 38,9 hehtaaria, eli 1,5 hehtaaria enemmän kuin vuotta aiemmin. Vaikka maatilojen koko on kasvanut ja määrä vähentynyt, tilamme ovat eurooppalaisittain edelleen pieniä.

Luomutuotanto on osa monimuotoista maataloutta. Kaikista maatiloista luomutiloja on 7,2 %.

Suomalaisilla maatiloilla on aina tehty laatutyötä, mutta parhaillaan rakennetaan jäljitettävää laatuketjua pellolta pöytään.
Suomalaiset viljelijät ovat halukkaita osallistumaan ympäristönhoidon tavoitteisiin ja omaksumaan entistä kestävämpiä viljelymenetelmiä. Suomalaistiloista yli 90 prosenttia kuuluu EU:n hyväksymään maatalouden ympäristöohjelmaan. 

Maatilojen tuotantosuunnat vuonna 2012: 

Lähde: Maatilarekisteri   

tuotantosuunnat.jpg 

Kuka omistaa maatilat?

Suomen maatilat ovat perheviljelmiä. Maatilojen omistus jakautui vuonna 2011 (Lähde: Tike):

88,3 % yksityiset henkilöt
10,4 % perikunnat ja perheyhtiöt
1,3 %  valtio, kunnat ja muut yhteisöt




Lisää aiheesta

Tietoseppähanke

Maa- ja metsätalousministeriö

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 2.6.2014