Murupolku

Strategiat ja ohjemat

MTK:n strategiat ja ohjelmat

 

MTK:n tulevaisuusasiakirja

Kohti uutta vuosisataa - MTK:n tulevaisuusasiakirja

MTK:n tulevaisuusasiakirja katsoo eteenpäin ei vain vuosikymmenen vaan
kohti kokonaista vuosisataa. Tulevaisuusasiakirja hyväksyttiin Helsingin liittokokouksessa 22.-23.2017.

 
Osaava maaseutu 2020 - MTK:n tulevaisuusasiakirja

Tulevaisuusasiakirja kuvaa tahtotilaa, jossa järjestö toivoo maaseudun ja sen elinkeinojen olevan vuonna 2020. Tulevaisuuden suunta on valittu laajassa järjestökeskustelussa.

 
Kohti osaavaa maaseutua 2015 - MTK:n toimintastrategia

Tulevaisuusasiakirjan pohjalta valmisteltiin MTK:n toimintastrategia Kohti osaavaa maaseutua 2015. Strategiatyön tavoitteena oli luoda selkeä pitkän tähtäimen näkökulma järjestölle vuoteen 2020.


​​​​​​​


​​​​​​​MTK:n ympäristölupaukset

Pitkäjänteinen, ylisukupolvinen yhteistyö luonnon kanssa on toimintamme ydintä. Meille MTK:ssa on tärkeää siirtää maatila ja sen ympäristö entistä paremmassa kunnossa tuleville sukupolville arvojemme mukaisesti − asiantuntijuudella, avoimuudella ja yhteistyöllä yhdenvertaisuutta tavoitellen. Ympäristöohjelmamme lähtökohtana ovat maapallon kantokyky ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Agenda 2030).

 
MTK:n kuluttajaohjelma

MTK:n kuluttajatyön tavoitteena on tehdä tunnetuksi kotimaisen ruoan, puun, uusiutuvan energian ja maaseudun muiden palveluiden tarjontaa ja luoda niille kysyntää sekä vahvistaa kotimaisen tuotannon markkina-asemaa ja kuluttajien luottamusta siihen. Kuluttajatyöllä halutaan viestiä jäsenille kuluttajien odotuksista ja tarpeista ja kuluttajille maaseudun tuotteista, niiden tuotantotavoista ja elinkeinotoiminnan arjesta.

 
Yrittäjyys kasvaa maasta - MTK:n yrittäjyysstrategia

MTK:n yrittäjyysstrategia on maaseudun yritysten edunvalvonnan kasvustrategia.

 
Vihreää kasvua ja menestystä maalle

Vihreää kasvua ja menestystä maalle -ohjelma linjaa MTK-järjestön yhteiskunnallista vaikuttamista, markkinavaikuttamista ja järjestön kehittämistä. Ohjelma hyväksyttiin Savonlinnan liittokokouksessa 28.–29.6.2012.

Tutustu myös