Takaisin Aurinkoiset kasvikset 

Resepti

Aurinkoiset kasvikset 

Tuoretta satoa odotellessa pääsiäisen pöytään katetaan aurinkoisia kasvislisäkkeitä uunin kautta. Aurinkoiset kasvikset paahdetaan, ja marinoidaan kypsänä. Näin valmistetut kasvikset sopivat lämpiminä lisäkkeiksi tai jäähdytettyinä vaikkapa ruokaisaan salaattiin. Porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja muita juureksia on saatavilla läpi kevään varastoista kotimaisena.  

200 g juureksia/ syöjä, esim. porkkanaa, lanttua, naurista ja palsternakkaa 
2 rkl öljyä 
1 tl suolaa 

Sipuli-viinietikka-marinadi 
1 pieni sipuli 
0,5 dl valkoviinietikkaa 
2 rkl öljyä 
1 rkl sokeria  
puoli ruukkua lehtipersiljaa 

Kuori ja kuutioi juurekset tasakokoisiksi, reiluksi kuutioiksi. 
Levitä juurekset leivinpaperille pellille yhteen kerrokseen, pirskottele päälle öljy ja mausta suolalla. Paista juureksia 225 asteessa 20-25 minuuttia. Juuresten tulee olla napakan kypsiä, ei pehmeitä.   

Juuresten kypsyessä valmista marinadi: pilko sipuli hienoksi ja yhdistä muihin aineksiin. Sekoita kypsät, kuumat juurekset marinadiin, nypi joukkoon lehtipersiljaa, sekoita varovasti ja tarjoile kuumana tai kylmänä.  



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kasvikset, juurekset, kotimaiset kasvikset, reseptit, lisuke