Aurinkoiset kasvikset
Resepti
Aurinkoiset kasvikset
Tuoretta satoa odotellessa pääsiäisen pöytään katetaan aurinkoisia kasvislisäkkeitä uunin kautta. Aurinkoiset kasvikset paahdetaan, ja marinoidaan kypsänä. Näin valmistetut kasvikset sopivat lämpiminä lisäkkeiksi tai jäähdytettyinä vaikkapa ruokaisaan salaattiin. Porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja muita juureksia on saatavilla läpi kevään varastoista kotimaisena.
200 g juureksia/ syöjä, esim. porkkanaa, lanttua, naurista ja palsternakkaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
Sipuli-viinietikka-marinadi
1 pieni sipuli
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
puoli ruukkua lehtipersiljaa
Kuori ja kuutioi juurekset tasakokoisiksi, reiluksi kuutioiksi.
Levitä juurekset leivinpaperille pellille yhteen kerrokseen, pirskottele päälle öljy ja mausta suolalla. Paista juureksia 225 asteessa 20-25 minuuttia. Juuresten tulee olla napakan kypsiä, ei pehmeitä.
Juuresten kypsyessä valmista marinadi: pilko sipuli hienoksi ja yhdistä muihin aineksiin. Sekoita kypsät, kuumat juurekset marinadiin, nypi joukkoon lehtipersiljaa, sekoita varovasti ja tarjoile kuumana tai kylmänä.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: kasvikset, juurekset, kotimaiset kasvikset, reseptit, lisuke