Takaisin Envitecpolis – asiantuntija-apua biokaasuinvestointeihin

Artikkeli – Jäsenyys

Envitecpolis – asiantuntija-apua biokaasuinvestointeihin

02.12.2019

Envitecpolis Oy tarjoaa MTK:n jäsenille apua maatilakohtaisten biokaasulaitosten suunnitteluvaiheeseen. Jäsenetusopimukseen kuuluu jäsenalennus kahdesta eri biokaasuinvestointiin liittyvästä palvelutuotteesta (Maatilan Startti, Investointiluotsi). Lue lisää ja tutustu etuihin.

Maatilan biokaasulaitos on tätä päivää

Maatilan biokaasulaitos ei ole enää tulevaisuutta, vaan tätä päivää. Se ei ole pelkkää energiantuotantoa, vaan laajasti maatilan kokonaistoimintaan ja talouteen liittyvä investointi, joka vaikuttaa positiivisesti tilan ravinne- ja energiaomavaraisuuteen sekä lannan käsittelyyn ja logistiikkaan. MTK:n jäsenenä voit käyttää jäsenetuhintaan Envitecpolis Oy:n maatiloille tarjoamia biokaasupalveluja Maatilan Startti ja Investointiluotsi.

Eläinten lannasta energiaa

Eläinten lanta on erinomainen energialähde. Lannan energia pystytään hyödyntämään biokaasutuksen avulla. Tällöin syntyy metaania, joka voidaan generaattorin avulla muuttaa sähköksi ja lämmöksi tai polttimella pelkäksi lämmöksi. Prosessi ei vaikuta lannan ravinteiden määrään, mutta muuttaa niitä osin muotoon, jossa ne ovat paremmin kasvien hyödynnettävissä. Biokaasutuksen jälkeen lanta ei haise. Se on myös koostumukseltaan juoksevampaa, jolloin sen levittäminen on helpompaa ja nopeampaa.

Biokaasuinvestoinnin kannattavuus

Maatilalla biokaasuinvestoinnin kannattavuuden kulmakiven muodostavat sähkön ja lämmön tarve, niiden hinta sekä riittävä raaka-ainepohja biokaasulaitokselle. Esimerkiksi maitotilalla kannattavuus aletaan saavuttaa, kun lypsävien määrä on yli 100 ja käytössä on kaksi robottia ja lämmölle on käyttötarve. Kannattavuuden muodostuminen on kuitenkin aina tilakohtaista riippuen tilan toiminnasta ja tarpeista, joten lopullinen kannattavuus selviää vain tilakohtaisella laskennalla. Lisäksi kannattavuus voidaan saada kohdilleen tilojen välisellä yhteistyöllä.

EnvitecBiokaasu Maatilan Startti

Alustavan kannattavuuden maatilasi biokaasuinvestoinnille saat näppärästi selville EnvitecBiokaasu Maatilan Startti palvelun avulla, jossa tilasi tunnusluvuilla lasketaan investoinnin alustava kannattavuus ja takaisinmaksuaika. Sen jälkeen tiedät, paljonko energiaa tilasi raaka-aineista syntyy ja onko investointia kannattavaa viedä eteenpäin.

  • Etu MTK:n jäsenille: Hinta 600 €, jäsenetuhinta 510 € (-15 %)

Tutustu palveluun

EnvitecBiokaasu Investointiluotsi

EnvitecBiokaasu Investointiluotsi taas auttaa eteenpäin biokaasuinvestointisuunnitelmissa hoitaen paperit kuntoon investointitukeen, luvituksiin ja muihin tarvittaviin asiakirjoihin, auttaen tilalle sopivimman teknologian löytämisessä ja tarjouspyyntöjen tekemisessä sekä hoitaen tarvittaessa keskustelut niin viranomaisten kuin teknologiatoimijoidenkin kanssa.

  • Etu MTK:n jäsenille

- Maatilan Startti: Hinta 600 €, jäsenetuhinta 510 € (-15 %)

- Teknologiatarkastelu: Hinta 600 €,  jäsenetuhinta 540 € (-10 %)

- Ympäristöluvan tarve: Hinta 1000 €, jäsenetuhinta 900 € (-10 %)

- Ympäristöluvan haku (tarvittaessa): Hinta 1500 €, 1350 € jäsenetuhinta (-10 %)

- Investointituen haku: Hinta 2000 €, 1800 € jäsenetuhinta (-10 %)

- Pelastusviranomaisille toimitettavien dokumenttien laadinta: Hinta on tapauskohtainen ja perustuu työmäärään, jäsenetuhinta -10 % normaalihinnasta

Maatilasta riippuen Maatilan Investointiluotsiin sisältyviä tuotteiden määrä vaihtelee.

Kaikki hinnat ovat alv. 0 % -hintoja.

Tutustu palveluun

Molempiin palveluihin voidaan hyödyntää Neuvo2020 -tukea.

Envitecpolis Oy on ympäristöliiketoimintaan erikoistunut yritys, joka tarjoaa hajautettuun uusiutuvaan energiaan sekä energia- ja materiaalitehokkuuteen liittyviä asiantuntijapalveluita kohderyhmänään ruokaketju. Yrityksellä on referenssi noin 300 maatilalta.

Lisätietoja jäsenedusta

  • Hannu Karhunen, Envitecpolis, asiantuntija, biokaasupalveluiden myynti,
    puh. 040 742 5738, hannu.karhunen(at)envitecpolis.fi
  • Envitecpolis

Kuuntele myös Maaltavastaajat jakso 31: Biokaasun tuotanto maatilalla


aiheet: energiaedut


Suositellut artikkelit

Maatilojen biokaasuinvestointien ensisijaisena motivaattorina on ollut ravinteiden kierrätyksen tehostaminen. Sähkön- ja lämmöntuotto sekä tilan energiaomavaraisuus on nähty samalla huomattavina etuina. Investointien...

Biokaasun tuotanto maatilalla kiinnostaa. Tästä syystä MTK:n jäsenet pääsevät jatkossa hyödyntämään Envitecpolis Oy:n asiantuntijuutta maatilakohtaisten biokaasulaitosten suunnittelussa. MTK:n oma...