Takaisin Envitecpolis – asiantuntija-apua biokaasuinvestointeihin

Artikkeli – Jäsenyys

Envitecpolis – asiantuntija-apua biokaasuinvestointeihin

15.05.2023

Envitecpolis Oy tarjoaa MTK:n jäsenille apua maatilakohtaisten biokaasulaitosten suunnitteluvaiheeseen. Jäsenetusopimukseen kuuluu jäsenalennus kahdesta eri biokaasuinvestointiin liittyvästä palvelutuotteesta (Maatilan Startti, Investointiluotsi). Lue lisää ja tutustu etuihin.

Maatilan biokaasulaitos on tätä päivää

Maatilan biokaasulaitos on tätä päivää. Se ei ole pelkkää energiantuotantoa, vaan laajasti maatilan kokonaistoimintaan ja talouteen liittyvä investointi, joka vaikuttaa positiivisesti tilan ravinne- ja energiaomavaraisuuteen sekä lannan käsittelyyn ja logistiikkaan. MTK:n jäsenenä voit käyttää jäsenetuhintaan Envitecpolis Oy:n maatiloille tarjoamia biokaasupalveluja Startti ja Investointiluotsi.

Eläinten lannasta energiaa

Eläinten lanta on erinomainen energialähde. Lannan energia pystytään hyödyntämään biokaasutuksen avulla. Tällöin syntyy metaania, joka voidaan generaattorin avulla muuttaa sähköksi ja lämmöksi tai polttimella pelkäksi lämmöksi. Prosessi ei vaikuta lannan ravinteiden määrään, mutta muuttaa niitä osin muotoon, jossa ne ovat paremmin kasvien hyödynnettävissä. Biokaasutuksen jälkeen lanta ei haise. Se on myös koostumukseltaan juoksevampaa, jolloin sen levittäminen on helpompaa ja nopeampaa.

Biokaasuinvestoinnin kannattavuus

Maatilalla biokaasuinvestoinnin kannattavuuden kulmakiven muodostavat sähkön ja lämmön tarve, niiden hinta sekä riittävä raaka-ainepohja biokaasulaitokselle. Esimerkiksi maitotilalla kannattavuus aletaan saavuttaa, kun lypsävien määrä on yli 100 ja käytössä on kaksi robottia ja lämmölle on käyttötarve. Kannattavuuden muodostuminen on kuitenkin aina tilakohtaista riippuen tilan toiminnasta ja tarpeista, joten lopullinen kannattavuus selviää vain tilakohtaisella laskennalla. Lisäksi kannattavuus voidaan saada kohdilleen tilojen välisellä yhteistyöllä.

Maatilan Biokaasu Startti

Alustavan kannattavuuden maatilasi biokaasuinvestoinnille saat näppärästi selville Maatilan Biokaasu Startti -palvelun avulla, jossa tilasi tunnusluvuilla lasketaan investoinnin alustava kannattavuus ja takaisinmaksuaika. Sen jälkeen tiedät, paljonko energiaa tilasi raaka-aineista syntyy ja onko investointia kannattavaa viedä eteenpäin. MTK:n jäsenenä saat palvelusta -15 % alennuksen.  Lue lisää

EnvitecBiokaasu Investointiluotsi

EnvitecBiokaasu Investointiluotsi taas auttaa eteenpäin biokaasuinvestointisuunnitelmissa hoitaen paperit kuntoon investointitukeen, luvituksiin ja muihin tarvittaviin asiakirjoihin, auttaen tilalle sopivimman teknologian löytämisessä ja tarjouspyyntöjen tekemisessä sekä hoitaen tarvittaessa keskustelut niin viranomaisten kuin teknologiatoimijoidenkin kanssa. MTK:n jäsenenä saat palvelusta -10 % alennuksen. Lue lisää

Molempiin palveluihin voidaan hyödyntää Neuvo2020 -tukea.

Envitecpolis Oy on ympäristöliiketoimintaan erikoistunut yritys, joka tarjoaa hajautettuun uusiutuvaan energiaan sekä energia- ja materiaalitehokkuuteen liittyviä asiantuntijapalveluita kohderyhmänään ruokaketju. Yrityksellä on referenssi noin 300 maatilalta.

Kuuntele myös Maaltavastaajat jakso 31: Biokaasun tuotanto maatilalla

 


aiheet: jäsenedut, energiaedut, muovi