Takaisin Suomalaisten tuottajien kehitysyhteistyö täyttää 10 vuotta - FFD auttanut jo 108 000 tuottajaa 11 maassa

Tiedote – Kansainvälinen toiminta

Suomalaisten tuottajien kehitysyhteistyö täyttää 10 vuotta - FFD auttanut jo 108 000 tuottajaa 11 maassa

09.10.2023

Maailman pienviljelijät muodostavat noin neljänneksen koko maapallon väestöstä, mutta he tuottavat lähes puolet koko maailman ruuasta. Monessa maassa maaperän, puiden ja luonnonvarojen tulevaisuus riippuu heistä. Valitettavasti monet näistä viljelijöistä kamppailevat köyhyyden kanssa ja joutuvat tekemään kestämättömiä ratkaisuja vain selvitäkseen. Lisäksi nuoret näkevät yhä harvemmin tulevaisuutensa maataloudessa, mikä uhkaa alaa pitkällä aikavälillä. Juuri näiden haasteiden takia MTK, SLC, Pellervo ja ProAgria perustivat 10 vuotta sitten FFD:n (Food and Forest Development Finland). ”Paras tapa parantaa viljelijöiden elintasoa maailmanlaajuisesti on vahvistaa tuottajajärjestöjä”, painottaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Osaamisella kohti kestävyyttä

Maa- ja metsätalous tarvitsevat kestävämpiä ja tehokkaampia malleja, joita FFD kehittää osuuskuntien ja järjestöjen kanssa. Maaperän kunnon parantaminen, digitaaliset ratkaisut, laatu- ja järjestöosaaminen sekä liiketalouden perussäännöt tehostavat toimintaa ja avaavat ovia tulevaisuuden maa- ja metsätaloustuottajille kaikkialla maailmassa.

FFD ei ainoastaan tarjoa neuvontaa, vaan myös konkreettista tukea tuottajajärjestöille ja osuuskunnille Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Tuottajat näissä maissa osallistuvat aktiivisesti ympäristön suojelemiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.

  • He istuttavat puita, suojelevat metsiä ja pyrkivät parantamaan maaperän hiilensidontaa. Lisäksi he toteuttavat toimia eroosion vähentämiseksi, edistävät luonnon monimuotoisuuden suojelua, keräävät sadevettä ja varautuvat tulviin. On merkillepantavaa, että vaikka alle kaksi prosenttia kaikesta ilmastorahoituksesta saavuttaa tuottajat, he ovat silti aktiivisesti mukana ilmastotyössä, sanoo FFD:n toiminnanjohtaja Tiina Huvio.

Itsetunnosta se lähtee

Viljelijöiden taitojen kehittäminen ja tuottavuuden parantaminen ovat avainasemassa perheiden tulotason nostamisessa. Kuitenkin vielä tärkeämpää on viljelijöiden itsetunnon kasvattaminen ja usko omiin mahdollisuuksiinsa. Viime vuonna FFD:n hankkeissa 16 130 henkilöä kehitti taitojaan, mikä mahdollisti lisätuloja 80 650 ihmiselle Hondurasissa, Keniassa, Nepalissa, Tansaniassa, Ugandassa ja Vietnamissa. Vuoden aikana istutettiin 2,4 miljoonaa puuntainta, jotka kasvoivat talousmetsissä laajentaen metsäpinta-alaa.

Kymmenen vuoden aikana FFD on tukenut suoraan 108 000 tuottajaa 11 eri maassa: Afrikassa, Aasiassa ja Keski-Amerikassa. Laajemmin tarkasteltuna FFD:n toiminta on vaikuttanut arviolta 500 000 ihmisen elämään ja hyvinvointiin, kun otetaan huomioon myös heidän perheensä ja muut hankkeissa mukana olevat toimijat.

FFD 10 vuotta -juhlaseminaari 12.10.

FFD on ylpeä osallistuessaan MTK:n (Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto), SLC:n (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund), Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon sekä ProAgria keskusten liiton vastuullisuustyöhön, joka sai alkunsa 10 vuotta sitten.

FFD juhlistaa tätä merkittävää virstanpylvästä järjestämällä juhlaseminaarin 12.10. klo 14.00-16.30 Helsingissä. Tämän erityisen tilaisuuden mahdollistaa MetsäGroupin tuki.

Kutsumme median edustajat lämpimästi seminaariimme. Halutessanne voitte seurata seminaaria paikan päällä tai osallistua etänä. Ohjelma ja ilmoittautuminen täällä: https://www.ffd.fi/ffd10  

Mukana kansainvälisiä vieraita

FFD 10 vuotta -juhlaseminaariin odotetaan myös erityisiä vieraita, jotka ovat olleet mukana FFD:n hankkeissa Tansaniassa ja Vietnamissa. Nämä vierailijat ovat Suomessa 9.-13.10., ja he ovat valmiita antamaan haastatteluja sekä jakamaan kokemuksiaan.

Jos haluatte järjestää haastatteluja näiden vieraiden kanssa, pyydämme ottamaan yhteyttä viestintäkoordinaattori Jenny Öhmaniin. Jenny on tavoitettavissa numerosta +358 (0)50 591 4819 tai sähköpostitse jenny.ohman@ffd.fi.

Lisätietoja.
MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, +358 50 341 3167
FFD:n toiminnanjohtaja Tiina Huvio, +358 40 159 5667, tiina.huvio@ffd.fi

Lue myös FFD pähkinänkuoressa: https://www.ffd.fi/ffd-phkinnkuoressaSaatat olla kiinnostunut myös näistä