Takaisin Hernetahna

Resepti

Hernetahna

Houkuttelevan vihreät pakasteherneet tuovat kesän talvenkin keskelle. Näyttävä ja ihanan makuinen hernetahna syntyy helposti ja sopii salaatin seuraksi, leivän päälle tai dippikastikkeeksi. Hernedippi on vegaanista, viljatonta ja maidotonta tarjottavaa. 

Hernetahna

1 pss, 200 g kotimaisia pakasteherneitä 

1/3 ruukkua lehtipersiljaa 
1/3 ruukkua minttua 
½ dl rypsiöljyä 
½ tl suolaa, muutama rouhaus mustapippurimyllystä 

  • sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan 

  • hienonna yrtit karkeaksi silpuksi, lehtipersiljan voi käyttää varsineen, mintusta vain lehdet 

  • mittaa kaikki tahnan ainekset suolaa ja pippuria lukuun ottamatta blenderiin tai kapeaan, korkeaan kulhoon ja aja sileäksi blenderillä tai sauvasekoittimella; maistele ja mausta suolalla ja pippurilla 

  • siirrä jääkaappiin ja tarjoa salaatin kanssa, levitteenä tai dippikastikkeena



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kotimainen ruoka, reseptit, lisuke, herne