Takaisin Suomalainen ruoka ja maaseutumatkailu esillä Berliinissä tammikuussa – vielä ehtii mukaan esittelemään ruoka- tai maaseutumatkailutuotteita

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

Suomalainen ruoka ja maaseutumatkailu esillä Berliinissä tammikuussa – vielä ehtii mukaan esittelemään ruoka- tai maaseutumatkailutuotteita

21.11.2025

Suomi on mukana maailman suurimpiin ruokamessuihin lukeutuvalla Berliinin Grüne Wochella 16.-25.1.2026. Osastolla tulee viime vuosien tavoin olemaan esillä erityisesti pieniä ja keskisuuria elintarvike- ja maaseutumatkailuyrityksiä.

Pohjoinen eksotiikka sekä laadukkaat ja omaleimaiset ruokatuotteet vetivät väkeä Suomen osastolle Berliinin vihreällä viikolla tammikuussa 2025. Kuva: Klaus Hartikainen.
Pohjoinen eksotiikka sekä laadukkaat ja omaleimaiset ruokatuotteet vetivät väkeä Suomen osastolle Berliinin vihreällä viikolla tammikuussa 2025. Kuva: Klaus Hartikainen.

Messuosastolle odotetaan vajaata kolmeakymmentä yritystä ja yhteisöä eri puolilta Suomea. Mukaan lähtevät yritykset julkaistaan joulukuussa.   
 
- Messut ovat mahdollisuus löytää uusia yhteistyökumppaneita, verkostoitua ja testata omien tuotteiden kiinnostavuutta, sanoo osastoa koordinoivan Kouvola Innovation Oy:n asiantuntija Päivi Karhunen.  
 
Suomalaisia elintarvikkeita ja palveluita on esillä myös Suomen suurlähetystössä järjestettävässä, ruoka-alan ammattilaisille suunnatussa kutsuvieras- ja verkostoitumistilaisuudessa. Osastolla järjestetään lisäksi erillinen kutsuvierastilaisuus sekä yhteistä ohjelmaa Hessenin osavaltion kanssa. 
 
Pienten elintarvikeyritysten lisäksi tammikuussa järjestettävät messut ovat olleet suosittu tapahtuma myös maaseutumatkailuyrityksille. Saksalaiset hakevat harmaan talven keskellä järjestettäviltä messuilta myös ideoita kesälomiinsa. 
 
-Messut ovat mainio tilaisuus tavoittaa saksalaisia kuluttajia ja tarjota heille suomalaisia maaseutu- ja luontokokemusta ja samalla kuulla minkälaiset matkailutuotteet kiinnostavat heitä, sanoo Lomalaidun Oy:n toimitusjohtaja ja MTK:n maaseutumatkailuasiantuntija Kimmo Aalto. 

Elintarvikeyritykset yritykset voivat vielä tiedustella mahdollisuuksia päästä mukaan messuille Päivi Karhuselta 040 511 7783, paivi.karhunen@kinno.fi ja maaseutumatkailuyritykset Kimmo Aallolta 040 179 1618, kimmo.aalto@mtk.fi.  

Kaikille avoinna olevilla Grüne Woche -messuilla vieraili viime vuonna noin 310 000 kävijää ja siellä oli 1400 näytteilleasettajaa ja 4000 median edustajaa yli 60 eri maasta. Messujen yhteydessä järjestettiin 300 erilaista tapahtumaa kuluttajille sekä maatalouden ja ruoka-alan vaikuttajille. 
 
Messuosastoa koordinoi Kouvolan kehitysyhtiö Kouvola Innovation Oy. Grüne Woche -messuosaston ja näytteilleasettajien koordinointityö Kinnossa on osa KEKE Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka -hanketta. Yritysten osallistumismahdollisuutta ovat tulemassa maa- ja metsätalousministeriö, MTK ja SLC.    
 
Suomi oli messujen kumppanimaana vuonna 2019. Tuolloin MTK oli hankkeen pääjärjestäjä.  
  
Messuja ennen Berliinissä järjestetään maatalousalan vaikuttajien huippuseminaari Global Forum for Food and Agriculture , johon MTK on vuosittain osallistunut. 

  
Lisätietoja messuille osallistumisesta ja Suomen osastosta:
 
Päivi Karhunen, asiantuntija 
Kouvola Innovation puh. 040 511 7783, paivi.karhunen@kinno.fi  

Noora Juvonen, asiantuntija 
Kouvola Innovation puh. 040 661 6491, noora.juvonen@kinno.fi  

Tiina Luoma, asiantuntija 
Kouvola Innovation puh. 040 757 0971, tiina.luoma@kinno.fi 
 



Klaus Hartikainen

jäsenviestintäpäällikkö

jäsenviestinnän koordinointi ja toteutus

+358 20 413 2316

+358 40 169 2060

Kimmo Aalto

asiantuntija, maaseutumatkailu ja palveluyrittäjyys

palveluyrittäjyys, maaseutumatkailu, Lomalaidun ry, Green care

+358 40 179 1618

aiheet: messut, grune woche, mtk mobiili