Takaisin Kevään isommat laskutuserät on nyt lähetetty

Blogi – Jäsenyys

Kevään isommat laskutuserät on nyt lähetetty

11.04.2022

Laskujen pääeräpäivät ovat olleet 18.3. (vain mhy jäsenille) ja nyt erääntyy 14.4. yhdistettyjä laskuja ja toki jo alkuvuonna korjattuja jäsenyyksiä sekä osa uusista jäsenyyksistä. Maksuehto on tänä vuonna 21 vrk.

Tarkistathan laskusi sisällön ja tarvittaessa olet yhteydessä omaan yhdistykseesi. Laskutusyhteystiedot löytyvät laskultasi. Verkkopankkiin tulevissa e-laskuissa on linkki alkuperäisen laskun kuvaan.

Kevään isot laskutuserät on lähetetty. MTK yhteisöjäsenet ovat vielä laskuttamatta.

Kunniajäsenille ei olla vielä lähetetty laskuja. Osahan lähtee ihan nollasummaisina laskuina ja osalla laskutetaan vain metsänhoitoyhdistysten osuus. Määrällisesti yhteisöjäseniä ja kunniajäseniä on yhteensä noin 200.

Jäsenmaksusi muodostuu kahdesta osasta:

  1. Omien paikallisyhdistyksiesi jäsenmaksuista. MTK-yhdistyksissä se on tyypillisesti samansuuruinen kaikille jäsenille ja vaihtelee yleensä 20 ja 100 euron välillä. Useimmissa mhy:ssä se on porrastettu pinta-alan mukaan ja vaihtelee pääsääntöisesti 40 ja 300 euron välillä alle 500 hehtaarin tiloilla.

  2. MTK:n edunvalvontamaksusta. Vaikka olet useamman yhdistyksen jäsen, edunvalvontamaksun maksat vain yhden kerran.
    * jokainen jäsen maksaa 13 € suuruisen osan sekä
    * maatalousperusteisen osan, joka perustuu peltopinta-alaan ja kotieläinten määrää (tai henkilötyöpanokseen) ja sen suuruus on 65 – 600 € ja

    * metsäperusteisen osan, jonka suuruus on Etelä-Suomessa 7 €/tila ja Pohjois-Suomessa 4 €/tila

Oiva -jäsenportaalista löydät sähköisen jäsenkorttisi ja paljon muuta

Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ottivat viimevuonna käyttöönsä yhteisen Oiva-jäsenpalveluportaalin. Uudistus toi mukanaan monia jäsenten elämää helpottavia uudistuksia. Oivasta löytyy mm. jäsenkortti sähköisessä muodossa, linkki jäsenetuihin ja omat jäsenlaskut vaikka veroilmoitusta varten. Myös osoitetiedot voi päivittää Oivan kautta ja tilata laskusi sähköpostiin. E-laskusi tilaat omasta verkkopankistasi, kuten myös peruutat sen.

Oivaan kirjaudutaan jäsenrekisterissä olevalla sähköpostiosoitteella ja salasanan jäsen saa määritettyä ensimmäisellä kirjautumisella Oiva-kirjautumissivun "Luo uusi salasana" -linkistä. Oivaan kirjautuminen ei onnistu, mikäli sähköpostiosoitetta ei ole annettu jäsentietoihin. Jäsen voi ilmoittaa sähköpostiosoitteen omaan MTK- tai mhy- jäsenyhditykseesi, jonka jälkeen kirjautuminen Oivaan onnistuu.

Kirjaudu Oivaan täällä >>

Laskullani on virheellisiä tietoja, mitä teen?

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, ota yhteyttä omaan MTK- tai metsänhoitoyhdistykseesi, niin korjaus lähtee etenemään sitä kautta.