Takaisin Juurespyttipannu makkaralla

Resepti

Juurespyttipannu makkaralla

Kokeile juurespyttipannua, joka on helppo ja täyttävä arki-illan ruoka. Rapea kananmuna kruunaa annoksen.

Kuva: Satokausikalenteri
Kuva: Satokausikalenteri

Annoksia: 4
Valmistusaika: 35 min

Ainekset:

  • 2 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 1 palsternakkaa
  • 2 perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 purjo
  • 1 pkt (230-250g) makkaraa
  • 3 dl liha- tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl öljyä paistamiseen

Lisäksi:

  • kanamunia
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje:

  1. Kuori kasvikset poislukien perunat. Pilko kasvikset suupalan kokoisiksi paloiksi ja hienonna kuorittu valkosipuli.
  2. Paloittele makkara noin 1 cm paloiksi.
  3. Lisää öljyä isolle, lämpimälle paistinpannulle.
  4. Lisää pannulle kaikki kasvikset sekä makkara ja paista kunnes ne saavat hieman väriä.
  5. Lisää mukaan liha- tai kasvisliemi 1 dl kerrallaan, kunnes neste on haihtunut ja juurekset kypsyvät (n. 20 min). Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile paistettujen kanamunien ja vihersalaatin kanssa ja koristele annokset lehtipersiljalla.

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: kasvikset, juurekset, reseptit, pyttipannu