Takaisin Juurisellericarpaccio

Resepti

Juurisellericarpaccio

Juurisellericarpaccio on kasvisvaihtoehto pikkujoulujen tai joulupöydän kylmille kala- ja liha-alkuruuille.

Juurisellerin hapokas maku pehmenee mukavasti uunissa paahtamisen aikana. Varo kuitenkin paahtamasta viipaleita liikaa, etteivät ne ruskistu ja tule rapeiksi. Tällä kertaa on tarkoitus tehdä pehmeitä ja melko vaaleita juuriselleriviipaleita, ei niinkään juurisellerisipsejä. Siksi myös viipaleet käännetään puolessa välissä kypsennystä: jotta ne kypsyvät kokonaan mutta eivät kuitenkaan tule rapeiksi.

Juurisellereiden hapokkuus pehmenee uunissa, mutta hapokkuus ja raikkaus tuodaan takaisin annokseen pakastepuolukoilla, tillillä ja omenasiiderietikalla.

Jouluvalmistelut voivat stressata joskus pahastikin, niin tämän annoksen kanssa ei tarvitse stressata: voit hyvin paahtaa juurisellerit vaikka kaksi päivää ennen tarjoilua. Ne säilyvät hyvin jääkaapissa, kunhan ne on vaan pakattu huolellisesti. Ne on helppo napata jääkaapista, antaa tulla nopeasti huoneenlämpöisiksi ja laittaa tarjolle muiden raaka-aineiden kanssa.


 

Juurisellericarpaccio

Aktiivinen: 20 min
Passiivinen: 2 h

1 juuriselleri
½ punasipuli hienonnettuna
¾ dl pakastepuolukoita
muutama tillinoksa
suolaa ja pippuria
kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 rkl omenasiiderietikkaa
1 prk (120 g) smetanaa

Halkaise ja kuori juuriselleri. Leikkaa se 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Pirskottele viipaleiden päälle vähän öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä juuriselleriviipaleita 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kääntäen viipaleet puolessa välissä.

Anna viipaleiden jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Asettele jäähtyneet viipaleet tarjoiluvadille ja pirskottele etikka viipaleiden päälle. Viimeistele annos lusikoimalla päälle pieniä kekoja smetanaa. Koristele hienonnetulla sipulilla, puolukoilla ja tillillä.


 

Resepti: SatokausikalenteriHeidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit