Perunamunakas
Resepti
Perunamunakas
Etelän reissuilta tuttu perunamunakas valmistuu myös kotimaisista raaka-aineista! Kepeä lounas tai illanistujaisten klassikkotarjottava on maukas, valmistuu nopeasti ja sen makumaailmaa voit varioida lähes loputtomasti. Edellisen päivän perunatkin muuttuvat hävikistä hyvikiksi!
400 g (3-5 kpl) kuorittuja ja keitettyjä perunoita
1 sipuli tai noin 10 cm pätkä purjoa
4 munaa
1 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen
½ ruukkua lehtipersiljaa, ruohosipulia tai tilliä
suolaa, pippuria
-
viipaloi keitetyt perunat
-
kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi, tai leikkaa huuhdottu purjo renkaiksi
-
hienonna yrtit
-
mittaa korkeareunaiselle pannulle öljy, ja kuullota siinä sipuli tai purjo
-
lisää joukkoon perunaviipaleet, sekoittele ja mausta suolalla ja pippurilla
-
sekoita keskenään munat ja maito sekä yrttisilppu, kaada seos kasvisseoksen päälle
-
anna hyytyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, älä sekoita
-
kumoa munakas leivinpaperoidulle leikkuulaudalle, kun sen pintä on hyytynyt, leikkaa paloiksi vähän jäähtyneenä.
Tarjoiluun:
-
leikkeleitä
-
tomaattia
-
yrteillä maustettu ranskankerma
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: reseptit