Takaisin Grilled Cheese -juustoleipä paahdetuilla kasviksilla

Resepti

Grilled Cheese -juustoleipä paahdetuilla kasviksilla

Grilled Cheese on klassinen lohtuleipä, joka saa tässä reseptissä raikkaan syystwistin. Paahdetut kesäkurpitsat, paprika ja tomaatti tekevät leivistä ruokaisat ja värikkäät. Täydellinen iltapala tai viikonlopun herkku.

Kuva: Satokausikalenteri
Kuva: Satokausikalenteri

Annoksia: 4
Valmistusaika: 45 min

Ainekset:

  • 8 viipaletta paahtoleipää
  • 16 juustoviipaletta
  • 8 viipaletta keltaista kesäkurpitsaa
  • 8 viipaletta vihreää kesäkurpitsaa
  • 8 rengasta paprikaa
  • 1 punasipuli ohuesti viipaloituna
  • 1 iso pihvitomaatti ohuesti viipaloituna
  • 4 dl majoneesia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi:

  • lisää öljyä leipien paistamiseen

Valmistusohje:

  1. Asettele viipaloidut kasvikset uunipellille. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 225 asteisessa uunissa kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja pehmenneet hieman, noin 10 minuuttia.
  2. Aseta siivu juustoa leipäviipaleen päälle, lisää paahdettuja kasviksia sekä toinen juustoviipale. Sulje leipä toisella leipäviipaleella. Levitä ½ dl majoneesia täytetyn juustoleivän päälle. Toista loppujen leipien kanssa.
  3. Lisää lämpimälle paistinpannulle hieman öljyä ja asettele leivät varovasti pannulle majoneesipuoli alaspäin. Lisää vielä ½ dl majoneesia jokaisen leivän päälle. Paista molemmilta puolilta kauniin kullanruskeiksi.
  4. Tarjoile leivät lämpiminä.

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: kasvikset, kotimaiset kasvikset, reseptit