Takaisin Lehmätarinoita eetterissä 13.10. klo 18 - Valokeilassa kanttura!

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Lehmätarinoita eetterissä 13.10. klo 18 - Valokeilassa kanttura!

12.10.2020

Nappulat kaakkoon ja kanava kohilleen, kun Yle Radio Suomessa kuullaan lehmätarinoita. Langoilla on märehdittyjä tarinoita ihka oikeilta maitotiloilta. Maidontuottajat kertovat, minkälaista se elämä ja työnteko lehmäseurassa on ollut, mikä siinä on parasta ja mikä raskainta.

Saara Patama
Saara Patama

Lähetyksen ammuu toimittaja Olli Haapakangas, maidosta tykkäävä kaupunkilaissonni.
Lähetys alkaa ti 13.10. klo 18.02
Yle Radio Suomen suorat lähetykset täällä:

Ohjelma on tulossa kuunneltavaksi lähetyksen jälkeen ti 13.10. klo 19.10.

Lehmä on jees!

Nurmen maidoksi ja lannaksi muuttava lehmä on tärkeä osa suomalaista maaseutua. Naudan ruuansulatus on mitä tehokkain biojalostamo! Lehmä tuottaa valkuaista kasveista, jotka olisivat muuten ihmiselle ravinnoksi kelpaamattomia. Lehmän ravintonaan käyttämä nurmi sitoo hiiltä, ja lanta toimii lannoitteena.

Suomessa jokaisella lehmällä on nimi ja sillä on syntymätunnus. Lehmän koti on koko ajan tiedossa. Suomessa on käytössä nautojen terveydenhuoltojärjestelmä Naseva, johon rekisteröidään oleelliset tiedot yksittäisen eläimen terveydestä ja hyvinvoinnista.

Lehmä elävöittää maaseudun maisemaa ja ylläpitää suomalaista perinnettä ja maalaiskulttuuria. Lehmä on veri jees! Se elättää ja työllistää suomalaisia sekä maaseudulla että kaupungissa kuljetuksen, myynnin ja teollisuuden tehtävissä.

Mikä on lehmä? Lue lisää nautafaktaa täältä. Saara Patama

asiantuntija, liha

nauta- ja lammasasiat, rehuasiat, lihavaliokunnan, nauta- ja lammasverkoston sihteeri. maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta

+358 44 0539 285

aiheet: nauta, maito, maidontuotanto, lehmä, kanttura, maitotila