Takaisin Kolme kastiketta varhaisperunoille

Resepti

Kolme kastiketta varhaisperunoille

Chimichurri

Annoksia: 4
Aktiivinen: 10 min
Passiivinen: 

Ainekset:

  • 1 pnt lehtipersiljaa
  • 1 pnt tilliä
  • 1 pnt basilikaa
  • 1 pnt korianteria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili 
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl omenaviinietikka
  • hyppysellinen sokeria, suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

  1. Hienonna yrtit, valkosipuli ja chili erittäin hienoksi. Voit myös käyttää morttelia tai pyöräyttää seoksen tehosekoittimessa nopeasti - rakenne saa kuitenkin jäädä karkeaksi.
  2. Sekoita loput raaka-aineet kastikkeen joukkoon.
  3. Anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua. Voit valmistaa kastikkeen halutessasi jo myös edellisenä päivänä.


Voi-sipulikastike

Annoksia: 4
Aktiivinen: 15 min
Passiivinen: 10 min

Ainekset:

  • 100 g pehmeää voita (huoneenlämpöistä)
  • nokare voita sipuleiden paistamiseen
  • 1 iso varsisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni (n. 30 g) suolakurkku
  • 4 oksaa tuoretta timjamia (puolet sipuleiden joukkoon, puolet tuoreena)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

  1. Suikaloi varsisipulin valkoinen osa ja hienonna vihreät varret. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
  2. Sulata pieni nokare voita pannulla. Kuullota varsisipulin suikaloidut valkoiset osat ja valkosipuliviipaleita miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja saavat hieman väriä. Lisää pannulle puolet timjamista paiston loppuvaiheessa. Nosta jäähtymään.
  3. Hienonna suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita kulhossa pehmeän voin kanssa. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuliseos, varsisipulin hienonnetut vihreät varret ja loput tuoreesta timjamista.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita tasaiseksi.



Ruskitettu salviavoi

Annoksia: 4
Aktiivinen: 10 min
Passiivinen: 0 min

Ainekset:

  • 100 g voita
  • 20 salvianlehteä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

  1. Laita voi ja salvianlehdet kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes voi sulaa ja alkaa vaahdota.
  2. Jatka keittämistä, kunnes voi ruskistuu ja saa pähkinäisen tuoksun. Salvianlehdet rapeutuvat samalla.
  3. Kun voi on kauniin ruskeaa, kaada se heti toiseen kulhoon, jotta se ei jatka ruskistumista kuuman kattilan lämmössä.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Reseptit: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit