Takaisin Paistikastike ja yrtti-jogurttikastike

Resepti

Paistikastike ja yrtti-jogurttikastike

Herkullinen kastike kruunaa aterian! Perinteinen paistikastike piristyy puolukoilla, ja raikas jogurttikastike viherrytetään kotimaisella yrttisilpulla. Kokeile jogurttikastiketta myös erilaisten kasvisten dippinä tai kepeänä leivänpäällysteenä!  

Puolukkainen paistinkastike

 4 dl nestettä, paistiliemi+ tarvittava määrä vettä 
1 sipuli hienonnettuna 
1 dl puolukoita 
1 dl kermaa 
suolaa, pippuria, hunajaa 

  • mittaa kattilaan paistiliemi ja vettä niin, että nestettä on yhteensä noin 4 dl 

  • kuori ja hienonna sipuli, lisää sipulisilppu ja puolukat nesteeseen 

  • keitä seosta rauhallisesti muhitellen, kunnes puolukat ovat hajonneet ja sipuli pehmennyt, siivilöi makuliemi toiseen kattilaan 

  • lisää kerma, maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai hiven hunajaa 

  • suurusta kastike halutessasi vehnäjauholla tai maissitärkkelyksellä, tarjoa paistin kanssa. 

Yrtti-jogurttikastike 

reilusti tuoreita yrttejä, esimerkiksi ½ ruukkua lehtipersiljaa, muutama oksa korianteria ja ½ ruukkua minttua 
2 dl maustamatonta ruuanlaittojogurttia 
1 dl ranskankermaa 
tai 
3 dl kaurafraiche- valmistetta 
suolaa, pippuria, juoksevaa hunajaa 

  • hienonna yrtit silpuksi: pehmeävartiset yrtit kuten lehtipersiljan ja korianterin voit käyttää varsineen, mintusta käytetään riivityt lehdet 

  • mittaa kulhoon ruuanlaittojogurtti ja ranskankerma, lisää muutama pyöräytys suolaa ja mustapippuria sekä 2 rkl juoksevaa hunajaa, sekoita reippaasti sekaisin sähkövatkaimella 

  • lisää yrttisilppu, sekoita vielä ja anna makujen tasaantua jääkaapissa noin tunti 

  • tarjoile raikas yrttikastike lihapullien ja uunijuuresten dippinä, salaatinkastikkeena tai vaikkapa kepeänä levitteenä. 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kevät, pääsiäinen, reseptit, lisuke, kastike, jogurttikastike, paistikastike