Paistikastike ja yrtti-jogurttikastike
Resepti
Paistikastike ja yrtti-jogurttikastike
Herkullinen kastike kruunaa aterian! Perinteinen paistikastike piristyy puolukoilla, ja raikas jogurttikastike viherrytetään kotimaisella yrttisilpulla. Kokeile jogurttikastiketta myös erilaisten kasvisten dippinä tai kepeänä leivänpäällysteenä!
Puolukkainen paistinkastike
4 dl nestettä, paistiliemi+ tarvittava määrä vettä
1 sipuli hienonnettuna
1 dl puolukoita
1 dl kermaa
suolaa, pippuria, hunajaa
-
mittaa kattilaan paistiliemi ja vettä niin, että nestettä on yhteensä noin 4 dl
-
kuori ja hienonna sipuli, lisää sipulisilppu ja puolukat nesteeseen
-
keitä seosta rauhallisesti muhitellen, kunnes puolukat ovat hajonneet ja sipuli pehmennyt, siivilöi makuliemi toiseen kattilaan
-
lisää kerma, maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai hiven hunajaa
-
suurusta kastike halutessasi vehnäjauholla tai maissitärkkelyksellä, tarjoa paistin kanssa.
Yrtti-jogurttikastike
reilusti tuoreita yrttejä, esimerkiksi ½ ruukkua lehtipersiljaa, muutama oksa korianteria ja ½ ruukkua minttua
2 dl maustamatonta ruuanlaittojogurttia
1 dl ranskankermaa
tai
3 dl kaurafraiche- valmistetta
suolaa, pippuria, juoksevaa hunajaa
-
hienonna yrtit silpuksi: pehmeävartiset yrtit kuten lehtipersiljan ja korianterin voit käyttää varsineen, mintusta käytetään riivityt lehdet
-
mittaa kulhoon ruuanlaittojogurtti ja ranskankerma, lisää muutama pyöräytys suolaa ja mustapippuria sekä 2 rkl juoksevaa hunajaa, sekoita reippaasti sekaisin sähkövatkaimella
-
lisää yrttisilppu, sekoita vielä ja anna makujen tasaantua jääkaapissa noin tunti
-
tarjoile raikas yrttikastike lihapullien ja uunijuuresten dippinä, salaatinkastikkeena tai vaikkapa kepeänä levitteenä.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: kevät, pääsiäinen, reseptit, lisuke, kastike, jogurttikastike, paistikastike