Takaisin Kesäpäivien viettoa metsäalan parissa

Blogi – Maaseutunuoret

Kesäpäivien viettoa metsäalan parissa

23.06.2022

Metsät ovat aina kantaneet suurehkoa merkitystä itselleni; 

Jo pienestä pitäen olen niissä viihtynyt, retkeillyt ja tutkinut siellä ympäröivää maailmaa. Takanani on myös edelleen jatkuva, yhdeksän vuoden partioura, ja olen kasvanut uteliaisuuteen ja uuden oppimiseen kannustavassa ympäristössä. Voisin siis todeta vuosien varrella keränneeni tietoja, taitoja ja kokemuksia metsiin ja niiden läheisiin aihepiireihin liittyen. 

Kun siis jonakin lopputalven päivistä ilmoitti luokanvalvojani luokkamme osallistuvan metsävisaan, otin haasteen vastaan melko rennoin mielin. Visaa tehdessä sain todeta, kuinka aiheet olivat ennestään tuttua, tai juuri koulussa käsiteltyjä. Kilpailulomakkeen täytettyäni ehti se jo pian unohtua mielestäni, ja siinä välissä ehdin jo matkustaa Berliiniin vaihtoon.  

Siellä oleskellessani sain luokanvalvojaltani viestin, jossa hän ilmoitti saaneeni parhaat pisteen metsävisassa koko koulussamme. Pian tuli myös viesti perään, joka puolestaan tiedotti voittaneeni kesätyöpaikan, Suomen Metsäyhdistykseen ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliittoon, MTK:lle. Otin paikan vastaan ja jäin odottamaan kesää. 

Työjakso on sisältänyt kaikenlaista; 

Toki on ollut jonkin verran yksinkertaisia hommia, joita on helppo teetättää, mutta olen myös päässyt esittelemään metsävisaa ja muita Suomen Metsäyhdistyksen kautta tarjottavia asioita Aalto yliopistolla järjestetyille LUMA-opettajien messuille, ollut mukana tutustumassa metsässä viides- ja kuudesluokkalaisten metsäretken ohjelmaan, suunnitellut mainoksen lehteen, ollut mukana johtokunnan kokouksessa, sekä tutustunut metsien sertifiointiin PEFC:llä. Pohjimmiltaan olen siis tutustunut metsäalaan ja autellut milloin missäkin. 

Kuluneen kahden viikon aikana olen siis päässyt kokemaan ja oppiaan paljon uutta, tavannut uusia ihmisiä ja keskustelut mielenkiintoisia keskusteluja. Voisin sanoa myös käsitykseni metsäalasta hiukan muuttuneen, kauemmas pelkistä talousmetsien avohakkuiden maisemista. 

Kaiken kaikkiaan voin todeta työpaikan vastaanottamisen olleen loistava idea ja sen tarjonneen arvokkaita kokemuksia tulevaisuutta ajatellen.  

-Vilma Mantere

 

Vilma Mantere on Helsingin suomalaisen yhteiskoulun lukioon siirtyvä Metsävisassa menestynyt partiolainen, joka on ollut kesätöissä MTK:ssa ja Suomen metsäyhdistyksessä.

 

MTK Harjoittelijat kertovat

MTK:lla harjoittelijat suorittavat monipuolisia työtehtäviä niin Suomessa kuin ulkomailla. MTK:lla on kesäisin harjoittelijoita, sekä kesätyöntekijöitä. Brysselin toimistolla on oma harjoittelija 6kk kierrolla. MTK:lle pääsee myös tet-harjoitteluun. Tässä blogisarjassa harjoittelijat kertovat kokemuksistaan, sekä töistään MTK:lla.