Takaisin Harjoittelijat kertovat: Kesätöissä MTK:ssa

Blogi – Jäsenyys

Harjoittelijat kertovat: Kesätöissä MTK:ssa

26.09.2023

Kesä on vaihtunut syksyyn ja on aika puida kesätyöntekijöidemme kokemuksia kesästään MTK:lla. Lue, mitä kesätyöntekijämme tekivät kesän aikana ja mikä jäi erityisesti kesästä mieleen!

Metsänomistajat-linjalta oppeja kohti EU-uraa

Toimin kesän Metsänomistajat -linjan harjoittelijana. Alkujani olen Belgiasta Brysselistä, missä olen viettänyt elämäni syntymästä lukion päättötodistukseen asti. Brysselistä olen päätynyt Suomeen, koska vanhempani ja sukulaiseni ovat Suomesta. Sukujuureni sijoittuvat Koskelle Varsinais-Suomeen ja Juvalle Etelä-Savoon. Opiskelen tällä hetkellä ympäristö- ja luonnonvarataloutta Helsingin yliopistossa kolmatta vuotta. Seuraavaksi onkin koulun penkillä edessä kandin kirjoittaminen. Opinnoissa kiinnostavinta on ollut maankäyttösektoriin keskittynyt taloustiede, talouspolitiikka ja kauppapolitiikka.

Opintojeni aihealueen lisäksi päädyin hakemaan MTK:lle, koska suomalainen maaseutu on itselle erittäin läheinen. Nuorempana tuli vietettyä lomat sukutilalla Juvalla. Myös MTK:n asema yhteiskunnallisena vaikuttajana ja työmarkkinoilla on erittäin mielenkiintoinen. Työtä tehdään Brysselissä, Simonkadulla ja maakunnissa. Etenkin hauskaa on ollut nähdä töissä muita entisiä ja nykyisiä Brysselin suomalaisia.

Kesä hurahti nopeasti ohi monipuolisten työtehtävien ja mukavien työkaverien ansiosta. Olin mm. mukana järjestämässä eurooppalaisten metsänomistajien yleiskokousta Hämeenlinnassa, auttamassa EU:n rahoittamassa kiertotalous-hankkeessa ja tekemässä itsenäisesti metsänomistajille suunnattua hiilimarkkinaselvitystä. Minua on pienestä pitäen kiinnostanut EU-ura ja harjoittelu MTK:lla on antanut kesän mittaan tähän hyvät eväät jatkaa eteenpäin. Töistä on myös jäänyt mieleen paljon hauskoja hetkiä ja tuttuja kasvoja!

Joel Pesonen

 

Jäsenet ja järjestötoiminnassa puhalletaan yhteen hiileen

Työskentelin kesän MTK:n jäsenet ja järjestötoiminnan vastuualueella, ja odotin kesältä ylivoimaisesti eniten näkökulmieni avartamista suomalaisen maa- ja metsätalouden tilasta. Kesätyö vastasi näihin odotuksiini täydellisesti, mutta sen lisäksi sain MTK:lta enemmän, mitä olisin koskaan voinut kuvitella. Pääsin työskentelemään tosi monipuolisesti järjestötoimintaan liittyvissä asioissa niin jäsenasioiden parissa kuin myös esimerkiksi järjestötoiminnan kehittämisen parissa. Minulle annettiin rohkeasti vastuuta  työtehtävissäni ja mielipiteitäni aidosti kuunneltiin - kiitos siitä kaikille ihanille työkavereille.

Kesässä kaikkein hienointa oli huomata se, miten monipuolinen joukko ihmisiä voi kaikki puhaltaa yhteen hiileen tärkeiden asioiden parissa. Ennen kesää mulla oli jokseenkin vanhahtava kuva järjestöstä, mutta heti ensimmäisten hetkien aikana sain ilokseni huomata, että tämä kuva oli täysin harhaluulo. Sen lisäksi, että MTK:lla töitä suomalaisen maa- ja metsätalouden eteen tehdään täydellä sydämellä, ja uskomattoman taitavalla asiantuntijuudella, töissä oli myös ihan äärettömän hauskaa.

Jos joskus mietit, kannattaako hakea MTK:lle töihin, älä mieti, vaan hae!

Aurora Ruotsalainen

 

Monipuolisia tehtäviä maatalousyrittäjät-linjalla

Vietin kesän työskennellen MTK:n maatalousyrittäjät-linjalla, maatalouden edunvalvonnan parissa. Olin kuullut hyvää MTK:sta työpaikkana jo ennen kesää tutuiltani, mikä sai minut alun perin hakemaan paikkaa. Lisäksi edellisen kesän pesti Maaseudun Tulevaisuuden maataloustoimittajana tarkoitti, että katuosoite ja kahvihuone olivat jo ennestään tuttuja.

Vaikka odotukset olivat jo korkealla, yllätti työtehtävien vastuullisuus ja monipuolisuus positiivisella tavalla. Kesän hiljaisina kuukausina sain toteuttaa maatalousekonomistille lajityypillisiä projekteja tilastoanalyysin ja eri selvitystöiden muodossa, joita tasapainotti osallistuminen viljelijöille suunnattuihin tapahtumiin. Muiden palattua kesälomilta, on työ muuttunut aiempaa sosiaalisemmaksi, mikä on luonnollisesti edesauttanut tiedon ja osaamisen kertymistä.

Oman tiimin vankka ja laaja-alainen osaaminen yhdistettynä sopivaan huumorintajuun ja me-henkeen tekivät ja tekevät työpaikasta kehittävän ja erittäin viihtyisän. Sen seurauksena tartuinkin mahdollisuuteen ja jatkan syyskuusta eteenpäin avustavana asiantuntijana maitosektorin edunvalvonnassa.

Suosittelen luonnollisesti MTK:ta työpaikkana kaikille niille, jotka pohtivat työnhakua!

Vikke Schildt

 

Viestinnän kesä täynnä tapahtumia

Viimeinen kesän työtehtävä viestinnän tiimissä MTK:llä - muistele miten aika on kulunut. Paljon kertoo jo se, että töistä harmittaa lähteä. MTK on ollut työpaikkana opettavainen, mutta töissä on myös usein todella kivaa. Kollegat ovat auttavaisia kaikessa ja heiltä on oppinut paljon niin maatalous ja metsäaiheista, kuin siitä, miten töitä kannattaa tehdä ja miten välillä pitää muistaa taukoilla.

Kesän kohokohtia ovat olleet tapahtumat, joissa on päässyt tapaamaan ihmisiä, työkavereita ja jäseniä ja joissa yhteishenki on ollut huipussaan. Kesätyöntekijänä on saanut paljon vapautta toteuttaa itseään ja koenkin saaneeni oman ääneni kuuluviin. Tähän myös kannustettiin. Nyt suljen läppärin luukun ja lähden jatkamaan maisteri opintojani montaa kokemusta rikkaampana. Kiitos koko Simonkadun väelle kesästä, toivottavasti tapaamme vielä!

Elli-Noora Jalonen

aiheet: harjoittelu

MTK Harjoittelijat kertovat

MTK:lla harjoittelijat suorittavat monipuolisia työtehtäviä niin Suomessa kuin ulkomailla. MTK:lla on kesäisin harjoittelijoita, sekä kesätyöntekijöitä. Brysselin toimistolla on oma harjoittelija 6kk kierrolla. MTK:lle pääsee myös tet-harjoitteluun. Tässä blogisarjassa harjoittelijat kertovat kokemuksistaan, sekä töistään MTK:lla.