Leipäjuustoa pinaattikastikkeessa, omenacoleslaw ja ateriajyviä
Resepti
Leipäjuustoa pinaattikastikkeessa, omenacoleslaw ja ateriajyviä
Tässä herkullisessa reseptissä yhdistyvät suomalaisen keittiön klassikot ja raikkaat maut. Paistettu leipäjuusto tarjoillaan kermaisen pinaattikastikkeen kanssa, mikä tuo ateriaan täyteläisyyttä ja syvyyttä. Raikas omenacoleslaw täydentää annosta, ja maukkaat ateriajyvät korvaavat perinteisen riisin tuoden annokseen mukavaa tekstuuria ja terveellisyyttä.
4 annosta
Työjärjestys:
Tee coleslaw marinoitumaan
Valmista pinaattikastike
Keitä ateriajyvät
Pinaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl (1 cm pala) inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
½ tl chilihiutaleita
1–2 tl garam masalaa (tai juustokuminaa)
300 g (2 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
1½ dl ruokakermaa (tai kauraruokaa, esim. Fazer Aito)
350 g leipäjuustoa
¾ tl suolaa
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
Kuullota sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää tomaattipyree, inkivääri, chili ja garam masala. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää pinaatti ja kerma. Kuumenna kunnes pinaatti sulaa, välillä sekoittaen. Kuutioi leipäjuusto pinaatin sulaessa. Kääntele juustopalat joukkoon ja kuumenna, mutta älä keitä. Mausta kastike suolalla.
Vinkki! Inkivääri on helppo kuoria lusikalla.
Omenacoleslaw
100 g valkokaalia
1 porkkana
2 omenaa
½ punasipuli
½ ruukkua (lehti)persiljaa
Kastike
½ dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl jauhettua mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset tilavassa kulhossa.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana. Raasta omena ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin.
Vinkki! Kotimaisen omenan voi käyttää kuorineen.
Ateriajyvät
½ dl kaura tai ohra ateriajyviä / ruokailija
Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Info! Pakastepinaatti on keittiön kotimainen supersankari! Lisää jäisenä kuumiin kastikkeisiin ja keittoihin, mausta perunasose tai sujauta smoothieen, sämpylöihin, piirakoihin ja lettutaikinaan.
Info! Leipäjuusto on tärkeä osa ruokakulttuuriimme. Aikoinaan sitä valmistettiin vain kesäisin ja syksyisin, kun maitoa oli saatavilla. Lähiruokatrendi on nostanut juustoleivän suosiota ja saanut sen uuteen kukoistukseen.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802