Takaisin Lammaspyörykät 

Resepti

Lammaspyörykät 

Kotimainen lammas kuuluu kevääseen! Juhlavat pyörykät ovat oivallinen tapa tutustua lampaanlihaan. Pyörykät maistuvat kaikille – viimeistään näitä pyöryköitä maistettuaan nirsoinkin ruokailija on valmis hylkäämään ajatuksen lampaasta ja ”villan mausta”. Juhlapyörykät ovat viljattomia ja maidottomia, ja ne maustetaan Lähi-Idän tapaan ihanilla tuoreilla yrteillä. Pyöryköitä kannattaa pyöritellä kerralla reilu satsi. Kypsät pyörykät säilyvät jääkaapissa hyvänä muutaman päivän, ja ne voi myös pakastaa tuoreina. 

Lammaspyörykät

1 kg kotimaista lampaan jauhelihaa 

2 kananmunaa 
½ ruukku lehtipersiljaa 
½ ruukku tuoretta minttua 
4 valkosipulinkynttä tai 2 tl valkosipulijauhetta 
2 tl suolaa 
1 tl jauhettua mustapippuria 

  • hienonna yrtit hienoksi silpuksi, lehtipersiljan voit käyttää varsineen, mintusta käytetään varsista riivityt lehdet 

  • jos käytät tuoretta valkosipulia, kuori ja hienonna kynnet hienoksi murskaksi 

  • mittaa isoon kulhoon jauheliha, yrttisilppu, valkosipuli, kananmunat, suola ja pippuri 

  • vaivaa lihapullataikina käsin tasaiseksi massaksi 

  • paista halutessasi koepulla ja lisää makuja tarvittaessa 

  • pyörittele taikina pyöryköiksi ja kypsennä pannulla öljyssä paistaen tai uunissa, noin 200 asteessa 25 minuuttia, riippuen pyöryköiden koosta. 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kevät, lammastalous, pääsiäinen, suomalainenlammas, reseptit, uuniruoka, liharuoka, lihapullat