Lammaspyörykät
Resepti
Lammaspyörykät
Kotimainen lammas kuuluu kevääseen! Juhlavat pyörykät ovat oivallinen tapa tutustua lampaanlihaan. Pyörykät maistuvat kaikille – viimeistään näitä pyöryköitä maistettuaan nirsoinkin ruokailija on valmis hylkäämään ajatuksen lampaasta ja ”villan mausta”. Juhlapyörykät ovat viljattomia ja maidottomia, ja ne maustetaan Lähi-Idän tapaan ihanilla tuoreilla yrteillä. Pyöryköitä kannattaa pyöritellä kerralla reilu satsi. Kypsät pyörykät säilyvät jääkaapissa hyvänä muutaman päivän, ja ne voi myös pakastaa tuoreina.
Lammaspyörykät
2 kananmunaa
½ ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku tuoretta minttua
4 valkosipulinkynttä tai 2 tl valkosipulijauhetta
2 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
-
hienonna yrtit hienoksi silpuksi, lehtipersiljan voit käyttää varsineen, mintusta käytetään varsista riivityt lehdet
-
jos käytät tuoretta valkosipulia, kuori ja hienonna kynnet hienoksi murskaksi
-
mittaa isoon kulhoon jauheliha, yrttisilppu, valkosipuli, kananmunat, suola ja pippuri
-
vaivaa lihapullataikina käsin tasaiseksi massaksi
-
paista halutessasi koepulla ja lisää makuja tarvittaessa
-
pyörittele taikina pyöryköiksi ja kypsennä pannulla öljyssä paistaen tai uunissa, noin 200 asteessa 25 minuuttia, riippuen pyöryköiden koosta.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: kevät, lammastalous, pääsiäinen, suomalainenlammas, reseptit, uuniruoka, liharuoka, lihapullat