Takaisin MTK Säätiön Leipää luonnonsuojelusta -palkinto Maa- ja kotitalousnaisille

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

MTK Säätiön Leipää luonnonsuojelusta -palkinto Maa- ja kotitalousnaisille

06.07.2023

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ja sen valtakunnallinen MKN Maisemapalvelut ansaitsivat Leipää luonnonsuojelusta -palkinnon pitkäjänteisellä työllään luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi maaseudun elinkeinojen parissa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Palkinnon vastaanottivat Maa- ja kotitalousnaisista puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste  ja toiminnanjohtaja Christell Åström. Palkinnon luovutti palkintoraadin puheenjohtaja Pekka Kauppi, MTK Säätiön puheenjohtaja Esa Härmälä ja asiamies Timo Rytkönen sekä MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Kuva: MTK/Juho Hämäläinen
Palkinnon vastaanottivat Maa- ja kotitalousnaisista puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste ja toiminnanjohtaja Christell Åström. Palkinnon luovutti palkintoraadin puheenjohtaja Pekka Kauppi, MTK Säätiön puheenjohtaja Esa Härmälä ja asiamies Timo Rytkönen sekä MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Kuva: MTK/Juho Hämäläinen

Palkinto voidaan myöntää toiminnasta, jolla on erityisesti tuotu esille ja parannettu maaseudun elinkeinojen mahdollisuuksia tehdä hyvää luonnon- ja ympäristönsuojelutyötä luonnon monimuotoisuutta tukien ja samalla edistäen elinkeinojen sekä niiden parissa toimivien ihmisten kokonaishyvinvointia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Palkinnon saajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi ympäristönsuojelun professori (emeritus) Pekka Kauppi ja jäseninä elinvoimajohtaja Päivi Nerg MTK:sta ja toiminnanjohtaja Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliitosta.

”Ehdokkaita, joille palkinnon olisi voinut myöntää oli ilahduttavan paljon. Päätös oli raadin kesken lopulta yksimielinen ja MKN erottui erityisesti toiminnan pitkäjänteisyyden ja laajuuden puolesta. Asioita on saatu vietyä hienosti käytäntöön”, raadin puheenjohtaja Pekka Kauppi kommentoi valintaa.

Palkinto luovutettiin Maa- ja kotitalousnaisille torstaina 6.7. Okra-messujen yhteydessä.

”Luonnon monimuotoisuuden edistäminen elinkeinojen tukemiseksi ja myös sen itseisarvon vuoksi vaatii todellista tasapainoilua. Olemme todella iloisia saamastamme tunnustuksesta vuosikymmeniä tekemästämme työstä luonnon hyväksi”, sanoo MNK Keskuksen maiseman- ja luonnonhoidon kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen.

Lisätietoja:

Esa Härmälä, MTK Säätiön puheenjohtaja, puh. 040 087 4209, esa.harmala@outlook.com

Pekka Kauppi, ympäristösuojelun professori, palkintoraadin jäsen, pekauppi@gmail.com

Tapani Veistola, Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja, tapani.veistola@sll.fi