MTK siipikarjanlihaverkoston kokoustiedote 2.10.2024
Tiedote – Kotieläin
MTK siipikarjanlihaverkoston kokoustiedote 2.10.2024
04.10.2024
MTK siipikarjanlihaverkosto eli lennosto järjesti jäsenwebinaarin ja ytimen kokouksen 2.10.2024
Jäsenwebinaarin aiheena oli eurooppalaiset vaihtoehtoiset tuotantokonseptit, joita esitteli Hannu Tiuttu Aviagenilta Sekä Philippe Michel Gelaude Elancolta, suomalaisia tuotantotapakuvauksia esitteli Mari Korkeaoja-Nurmo ja Kristian Bengst. Tämän lisäksi Webinaarissa kuultiin, miten lennosto laati elinkeinon kanssa yhteistyössä suomalaisen broilerin ja kalkkunan tuotantotapakuvaukset ja miten niistä tietoisuutta on edistetty sekä Brysselissä, kotimaan päättäjien sekä vähittäiskaupan suuntaan. Webinaarin tallenne on jäsenille saatavissa myöhemmin.
Lennoston ytimen kokouksessa Thimjos Ninios ja Juho Kyntäjä kertoivat opintomatkastaan Puolaan, missä pääsivät tutustumaan maan siipikarjanlihan tuotannon kehitykseen. Kerrattiin myös Brysselin kokousmatkan anti ja käytiin keskustelua salmonellasta. Webinaarin antiin oltiin tyytyväisä ja jäikin pohdittavaksi, miten tästä eteenpäin voisimme vaikuttaa siihen, miten kuluttajien ymmärrys suomalaisesta tuotantotavasta paranisi.

Mari Lukkariniemi
asiantuntija, liha
lihavaliokunnan, sika-, siipikarjanliha- ja kananmunaverkoston sihteeri, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta
+358 40 171 9070
aiheet: kokoustiedote, lennosto, siipikarjanlihaverkosto