Takaisin Luonnon päivä luomutiloilla 31.8. - Aika ilmoittautua mukaan ja tilata banderolli!

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Luonnon päivä luomutiloilla 31.8. - Aika ilmoittautua mukaan ja tilata banderolli!

03.05.2024

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuma järjestetään lauantaina 31.8.2024 osana valtakunnallista Suomen luonnon päivän juhlintaa. Nyt on aika ilmoittautua mukaan! Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuman tarkoituksena on esitellä luomutuotantoa sekä erilaisten luomutilojen toimintaa kuluttajille.

Lukuisat luomutilat ovat aiempina vuosina avanneet ovensa yleisölle tapahtumapäivänä, ja tiloilla onkin esimerkiksi nautiskeltu pop up -kahviloiden ja tilapuotien herkkuja sekä tutustuttu työkoneisiin ja kotieläimiin samalla kun on liputettu Suomen luonnon päivän kunniaksi. Lähde siis mukaan järjestämään tapahtumaa omalla luomutilallasi 31.8.2024! 

Ilmoittaudu mukaan jo nyt

Mukaan kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian, sillä tapahtuman markkinointi aloitetaan pian. Voit ilmoittaa tilasi mukaan tämän linkin kautta.

Minkälaista ohjelmaa tapahtumapäivänä kannattaa järjestää?

Toiveena on, että jokaisella tilalla esiteltäisiin tilan toimintaa ja kerrottaisiin, miten tila edistää luonnon monimuotoisuutta. Hyviä keinoja ovat esimerkiksi tutustumiskierros tilan maille, erityisesti perinnebiotooppeihin tai luontopolku. 

Pidettyjä ohjelmanumeroita ovat aiempina vuosina olleet mm. kasvientunnistus, hevosajelut, mahdollisuus tutustua tilan työkoneisiin ja eläimiin sekä tietysti selfiemahdollisuus niiden kanssa. Myös tilakahvilat ovat olleet erittäin suosittuja. Tila voi järjestää kahvilan itse tai sen voi tehdä jokin yhteistyötaho. Monet kuluttajat myös ostavat mielellään tilan tuotteita kotiin viemisiksi, ja tapahtuma onkin hyvä mahdollisuus markkinoida ja myydä tilan omia sekä lähialueiden luomutilojen tuotteita. 

Jokainen tila huolehtii itse siitä, että tilalla on riittävästi henkilöstöä tapahtuman järjestelyihin. Apuväkeä kannattaa pyytää omilta yhteistyökumppaneilta sekä läheisiltä.

Tapahtumapäivän ohjelmaa kannattaa miettiä omien mahdollisuuksien puitteissa - mikä tilalla on luontevaa toteuttaa!

Markkinointi

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa markkinoidaan tapahtuman virallisilla nettisivuilla (luomu.fi/luonnonpaiva), jossa julkaistaan päivään osallistuvien luomutilojen yhteystiedot sekä tilaesittelyt. Lisäksi tapahtumaa koordinoivat tahot markkinoivat tapahtumaa omilla verkkosivuillaan sekä sosiaalisen median kanavillaan. 

Myös tilan itse kannattaa nostaa tapahtumaa esille hyvissä ajoin omien kanaviensa kautta, jotta kuluttajat saavat tiedon tapahtumasta. Ilmoittautuneille tiloille tullaan lähettämään erilaisia somemateriaaleja markkinoinnin tueksi.

Banderolli

Lisäksi tilojen on mahdollista tilata banderolli, jota voi pitää esillä esim. pellon reunassa. Banderollia on kahta kokoa ja materiaalina on 100 % kierrätyspolyesteri (RC Jetset 210 g, palosuojattu). Banderolli tulee tilata ilmoittautumislomakkeella 2.6.2024 mennessä. Banderollit lähetetään tilaajille juhannukseen mennessä.  

Alla banderollien koot ja hinnat (hinnat eur / kpl alv 0 %) sekä kuva banderollista.

Banderolli 60x100cm
5 kpl á 37,30
10 kpl á 26,25

Banderolli 150x250cm
5 kpl á 92,95
10 kpl á 81,75

Banderollin lopullinen hinta määräytyy sen mukaan, kuinka monta tilausta saamme yhteensä. Tilaukseen lisätään laskutuslisä 5 € / laskutusosoite sekä toimitus 15,08 € / toimitusosoite sis. 1-2 banderollia.


 

Lisätietoja tapahtumasta:

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Pro Luomu, Biodynaaminen yhdistys, MTK ja SLC. Suomen luonnon päivän pääkoordinaattori on Metsähallitus.

Voit kysyä meiltä lisää tapahtuman järjestämiseen liittyen: 

MTK: viestinnän asiantuntija Kaija Stormbom, p. 0408489559, kaija.stormbom@mtk.fi
MMM: erityisasiantuntija Annika Öhberg, p. 029 516 2043, annika.ohberg@gov.fi
Luomuliitto: asiantuntija Jaana Elo, p. 040 964 1518, jaana.elo@luomuliitto.fi
Pro Luomu: asiantuntija Heidi Haavisto-Meier, p. 041 432 9690, heidi.haavisto-meier@proluomu.fi
SLC: viestintäpäällikkö Mia Wikström, p. 050 355 3213, mia.wikstrom@slc.fi
Biodynaaminen yhdistys: toiminnanjohtaja Sari Kalliokoski, p. 040 518 7695, info@biodyn.fiKaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Lumi Drozzin

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaan sijainen

+358 40 560 2598

aiheet: luomutuotanto, luomu, luonnonpäivä