Takaisin Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin

Uutinen – Metsätalous ja metsänomistaminen

Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin

20.02.2024

MTK:n Lappiin suuntautuvassa hankkeessa yhteensovitetaan metsien käytön vapaaehtoisia ja markkinoihin perustuvia tavoitteita luontoarvomarkkinoiden kautta.

Luontoarvomarkkinoilla metsänomistajat tuottavat luontopalveluita markkinaehtoisesti ja vapaaehtoisesti korvausta vastaan. Luontoarvot.fi-palvelun avulla maanomistajat voivat tarjota metsissään olevia arvokkaita luontokohteita suojeluun tai tehdä toimia, joilla kohteen monimuotoisuutta parannetaan. Kohteet voivat vaihdella esimerkiksi ihan yksittäisistä säästöpuista aina pysyviin suojelualueisiin.

Lapissa on käynnistymässä MTK:n Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin-hanke, jossa yhteensovitetaan erilaisia metsien käytölle asetettavia tavoitteita vapaaehtoisuuteen ja markkinoihin perustuen. Lapin alueella toteutettavassa hankkeessa tutkitaan Luontoarvot.fi -palvelua eri toimijoiden näkökulmasta nimenomaan Lapin olosuhteissa.

”Hankkeen yhtenä tavoitteena on edistää monimuotoisuuden turvaamista niin, että se perustuu vapaaehtoisuuteen, on maanomistajalle kannustavaa ja taloudellisesti kannattavaa. Luontoarvomarkkinoilla voidaan tarjota metsäomistajille vaihtoehtoisia tulonlähteitä”, hankkeen projektipäällikkö Anne Annala kertoo.

Hanke kestää vuoden ja hanketta on rahoitettu EU:n maaseuturahoituksesta Lapin ELY-keskuksen kautta. 

Hankkeen verkkosivutAnne Annala

projektipäällikkö

Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin -hanke

+358 20 413 2049

+358 50 337 8195

aiheet: luontoarvot, lappi, luontoarvomarkkinat