null Maaseutumatkailun Kellokas vuonna 2018 on Laurilan Lomamökit

Tiedote

Maaseutumatkailun Kellokas vuonna 2018 on Laurilan Lomamökit

21.3.2018

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry on valinnut Vuoden Kellokkaakseen Sisko ja Heikki Laurilan Lempäälässä sijaitsevat Laurilan Lomamökit. Maaseutumatkailun Kellokas on Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n myöntämä korkein tunnustus yritykselle, henkilölle tai henkilöille, jotka ovat toimineet erityisen ansiokkaasti maaseutumatkailun saralla. Valinnassa huomioidaan palkittavan toimiminen alueellisesti ja valtakunnallisesti maaseutumatkailun hyväksi, liiketoiminnan pitkäjänteisyys ja laatu sekä verkostoituminen muiden alueen yrittäjien kanssa.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry haluaa Maaseutumatkailun Vuoden Kellokas 2018 -valinnallaan palkita yrittäjäperheen aktiivisen ja pitkäjänteisen työn maaseutumatkailun hyväksi. He kuuluvat myös Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n perustajajäseniin. Sisko ja Heikki Laurila ovat tuoneet selkeästi - aina kun tarpeen ja sanottavaa on ollut - maaseudun yrittäjien tarpeita, etuja ja käytännöllisiä kysymyksiä elävästä yritystoiminnasta keskusteluun ja esiin. Tätä työtä he ovat tehneet vuosikymmenten ajan aktiivisesti ja näkyvästi vaikuttaen valtakunnallisissa ja alueellisissa verkostoissa. 

Vuodesta 1991 Heikki ja Sisko Laurila ovat harjoittaneet Näppilän tilalla maaseutumatkailua ”Laurilan Lomamökit” -nimellä. Näppilän tila Lempäälässä Hemminkilän kylässä on vanhaa maanviljelysaluetta. Tila on mainittu jo 1540 ensimmäisessä maakirjassa, ja 1700-luvulla se esiintyy rusthollitilana. Laurilan suvun hallussa tila on toiminut vuodesta 1935 maanviljelys- ja karjatilana. Nykyisin tilalla on matkailutoiminnan rinnalla luomukasvinviljelyä, kasveina pääasiassa viljaa ja heinää. 

Laurilan Lomamökkien matkailutoimintaa on kehitetty pitkäjänteisesti ja harkitusti muun muassa puitteisiin ja palveluihin investoimalla. Matkailijoille on tarjolla leppoisia lomapäiviä ja mukavaa majoitusta hyvin varustelluissa kymmenessä ”self catering” -lomamökeissä Pyhäjärven vesistön puustoisella rannalla maaseutuympäristössä, hyvien ja monipuolisten liikenneyhteyksien lähettyvillä. Lomarakennukset on rakennettu omatoimisesti pääasiassa kotimetsän puutavarasta. Tilan pihatien varrella oleva aitta on kunnostettu vanhasta vilja-aitasta ja nykyisin samassa pihapiirissä on uudehko kokoustila, jossa voidaan järjestää erilaisia kokous- ja koulutustilaisuuksia sekä juhlia. Rannassa on perinteinen historiaa huokuva isännän ylpeys, 1800-luvun lopulta peräisin oleva nykykäyttöön kunnostettu savusauna kylpypaljuineen ja poreammeineen, jota käyttävät pääasiassa yritys- ja ryhmäasiakkaat.  

Vuoden Kellokas-palkinto jaettiin nyt 19. kerran vuosittain järjestettävän 44. maaseutumatkailuyrittäjien ja - kehittäjien seminaarin yhteydessä Asikkalassa.


Palkittujen yhteystiedot:
Laurilan Lomamökit
Sisko ja Heikki Laurila
hein@sci.fi
p. 0400 834 047
p.(03) 3750147

Lisätietoa huomionosoituksesta antaa:
Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry, puheenjohtaja Kirsi Ilola-Ollikka, puh. 040 5968027.

*Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät r.y. on valtakunnallinen järjestö, joka toimii yrittäjiensä edunvalvojana ja elinkeinon kehittämisen moottorina yhteistyössä julkisen sektorin ja muiden alan toimijoiden kanssa. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja jäsenistö levittäytyy koko valtakuntaan aina Lappia myöten. www.smmy.fi   
www.matkamaalle.fi


Suositellut artikkelit

Maaseutumatkailu kasvaa osana koko Suomeen suuntautuvan matkailun ja kotimaan matkailun kasvua. Suomen kansantalouden positiivinen vire näkyy myös maaseutumatkailun kasvavissa asiakasmäärissä. Ulkomaisten...