Takaisin MTK:n ja Valion maitotilat aloittivat kolmessa Yrityskylässä

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

MTK:n ja Valion maitotilat aloittivat kolmessa Yrityskylässä

16.12.2019

Tänä syksynä kuudesluokkaiset ovat voineet ryhtyä päiväksi maitotilayrittäjiksi. MTK ja Valio veivät kolmeen Yrityskylään maatilan. Niissä kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan maataloustyön arkeen. Suomessa on kahdeksan Yrityskylä alakoulu oppimisympäristöä, jotka tarjosivat viime vuonna yli 44 000 kuudesluokkalaiselle kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Tulevina vuosina kaikista Suomen Yrityskylistä löytyy maatila.

Yrityskylä on oppimiskokonaisuus, eräänlainen pienoisyhteiskunta. Jo aiemmin maatalousyrittäjyyttä on voinut kokeilla kahdessa Yrityskylä Alakoulussa, Helsinki-Vantaalla sekä Pirkanmaalla. Tänä syksynä Valio Maitotila rakentui Varsinais-Suomeen, Pohjanmaalle sekä Pirkanmaalle, ja seuraavina vuosina maatilayrittäjyyteen voi tutustua kaikissa Suomen Yrityskylä Alakouluissa

Kaikkiin yrityskyliin mukaan lähtö on merkittävä panostus MTK:lle eikä lapsiin voi koskaan liikaa panostaa. Tämä on hyvää jatkoa jatkuvalle MTK:n yhteistyölle Helsinki-Vantaan yrityskylässä maatila ja mylly -konseptilla yhdessä Helsingin Myllyn kanssa. MTK haluaa, että lapsille annetaan parhaat mahdollisuudet tutustua yhteiskunnan toimintaan sekä yrittäjyyteen.

Ensi vuonna valmistellaan maatilan perustamista Pohjois-Pohjanmaan, Espoon ja mahdollisesti Jyväskylän yrityskyliin.