Takaisin Yrityskylä Keski-Suomi starttasi Jyväskylässä - MTK mukana Jukolan Juuston kanssa

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Yrityskylä Keski-Suomi starttasi Jyväskylässä - MTK mukana Jukolan Juuston kanssa

23.02.2021

Yrittäjyys, työelämä ja talous tulevat vahvemmaksi osaksi keskisuomalaisten nuorten koulupolkua, kun Yrityskylä Keski-Suomi starttaa Jyväskylässä.  MTK:lla ja Jukolan Juustolla on Yrityskylässä maatila ja pienoisyritys, jossa kuudesluokkalaiset pääsevät seuraamaan maidon matkaa maitotilalta aina tuonne juustonystävien pöytään saakka. 

Yrityskylässä MTK ja Jukolan Juusto tarjoavat lapsille ajankohtaista tietoa maidontuotannosta ja -jalostuksesta. 

-  Haluamme tarjota lapsille elämyksiä kotimaisen ruuan - maidon ja maitotuotteiden – parissa sekä kertoa heille mahdollisimman monipuolisesti ja mielekkäällä tavalla maatalousyrittäjän ja ruuanjalostajan ammateista, sanoo elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.  

Maailman parhaana palkitun koulutusinnovaatio TATin Yrityskylän toimintaan Keski-Suomessa osallistuu tänä vuonna noin 3 000 kuudesluokkalaista opettajineen. Ensimmäiset kuudesluokkalaiset saapuivat Yrityskylään viime viikolla.

Mäki-Hakolan kokemukset Yrityskylistä ovat olleet erinomaisia.

- Yrityskylä tavoittaa tuhansia lapsia ja nuoria tarjoten erinomaisen tavan tutustuttaa heidät  maatilan toimintaan ja maatalousyrittäjän ammattiin. Pienoismaatila antaa nuorille käytännönläheisen tavan ihan itse kokea, minkälaista se maatalousyrittäjyys tänä päivänä on. 

MTK mukana kahdeksassa Yrityskylässä

MTK:lla on maatila ja pienoisyritys Jukolan Juuston kanssa Yrityskylässä Jyväskylässä. Sen lisäksi MTK:lla ja Helsingin Myllyllä on pienoisyritys Helsinki-Vantaalla, Kaakkois-Suomessa ja Itä-Suomessa. Jo aiemmin MTK rakensi Valion kanssa maitotilan Yrityskylään  Varsinais-Suomeen, Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle.

Kaikkiaan MTK on mukana kahdeksassa Yrityskylässä ympäri Suomea. Kumppaneina MTK:lla on Valio, Jukolan juusto ja Helsingin Mylly. Oulun Yrityskylässä MTK on mukana pienemmällä toteutuksella ilman yrityskumppania. 
  



Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: yrittäminen, maito, maidontuotanto, yrityskylä, maatalousyrittäjä, maatila, juusto, yritys, ruoantuottaja, ruuanjalostus