Grillattu naudan ulkofilee ja chimichurri-kastiketta
Resepti
Grillattu naudan ulkofilee ja chimichurri-kastiketta
4 annosta
Chimichurri-kastike
1 valkosipulinkynsi½
ruukku korianteria
½ ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku basilikaa (tai oreganoa)
1½ dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
¼ tl suolaa
½ tl sokeria
1 punainen chili
Kuori valkosipuli ja laita se sauvasekoittimen kulhoon yrttien, rypsiöljyn, etikan ja mausteiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta. Hienonna chili joukkoon ja anna kastikkeen maustua ulkofileen kypsennyksen ajan.
Grillattu naudan ulkofilee
600 g naudan ulkofileetä
karkeaa merisuolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ja poista mahdolliset kalvot. Hiero liha kauttaaltaan karkealla suolalla, anna maustua noin 10 minuuttia. Ravista suola pois lihasta ja pyyhi pinta paperilla. Öljyä ja pippuroi lihan pinta kevyesti. Lämmitä grilli kuumaksi, noin 300 asteeseen. Grillaa lihaa kuumalla, suoralla lämmöllä kolme minuuttia molemmin puolin. Aseta lämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä muutaman kerran käännellen, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Resepti: Kati Laszka
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: reseptit