Takaisin Omenainen lihapata

Resepti

Omenainen lihapata

Hitaasti haudutettu omenainen lihapata on syysruokaa parhaimmillaan! Pata on murea, mehevä ja lämmittää niin vatsaa kuin mieltä ja sisältää jopa 12 eri kasvikunnan tuotetta.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 1 h 15 min

Ainekset:

  • 700 g naudan sisäpaistia
  • 2 palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1  lanttu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 3 tomaattia
  • 2 omenaa
  • 2 sipulia
  • 2 tuoretta rosmariinin oksaa
  • 2 tuoretta timjamin oksaa
  • ½ l tuorepuristettua omenamehua
  • ½ l lihalientä
  • ½ l vettä
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi:

  • perunaa
  • puolukoita
  • tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia tai persiljaa)

Valmistusohje:

  1. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja paloittele kasvikset n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Ruskista lihapalat öljyssä paistinpannulla kauttaaltaan muutamassa erässä ja siirrä isoon esilämmitettyyn pataan. Lisää kasvikset ja hienonnetut yrtit. Anna raaka-aineiden kypsyä hetken aikaa, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
  4. Lisää pataan omenamehu, lihaliemi ja vettä sen verran, että kaikki ainekset ovat nesteen peitossa.
  5. Anna padan hautua matalalla lämmöllä, kannen alla, noin 45-60 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja kasvikset ovat pehmenneet.
  6. Poista omenoista kodat ja paloittele reiluiksi paloiksi. Lisää omenapalat pataan kun padan haudutusaikaa on vielä 5-7 minuuttia jäljellä.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden kanssa ja koristele annokset tuoreilla yrteillä sekä puolukoilla.

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: kasvikset, reseptit, omena