Takaisin Korkeakouluopiskelijoilta uusia innovaatioita biokaasun edistämiseksi 

Uutinen – Energia

Korkeakouluopiskelijoilta uusia innovaatioita biokaasun edistämiseksi 

20.11.2020

Korkeakouluopiskelijoilta vauhtia biokaasulle Sprint Innovation Festival -innovointiviikolla. Viikon aikana eri alojen korkeakouluopiskelijat ratkoivat organisaatioiden haasteita. MTK:n haasteessa "Pump up the biogas" kuusi opiskelijatiimiä pohti, miten biokaasun tuotantoon ja käyttöön saadaan lisää vauhtia. Intensiivisen Sprint Innovation Festival -viikon päätteeksi joukko asiantuntijoita ja toimeksiantajan edustajia arvioi ratkaisut ja valitsi niistä parhaat. 

MTK:n haasteen voittanut tiimi loi ratkaisun, jolla biokaasu saadaan osaksi koulutusta ja koulutusjärjestelmää. 

-    Eivätkä muidenkaan tiimien ehdotukset jääneet kauaksi kärjestä. Tiimit kehittivät hienoja ajatuksia, itse asiassa niin hienoja, että MTK haluaa edistää niitä kaikkia, kertoo MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

Yhdessä tiimissä kehiteltiin kännykkäsovellusta biokaasuautoilijoille, kun taas toisessa suunniteltiin Viritetyt biokaasuvehkeet -tv-formaattia. Myös malli biokaasuntuotannolle Pohjois-Suomessa oli kehittelyn alla. 

-    Olin todella vaikuttunut rohkeiden ideoiden laadusta. Ne kaikki antoivat eväitä jatkotyöhön. Siksi haluamme edistää niitä kaikkia, hankkeessa MTK:n edustajana toiminut Mäki-Hakola kertoo.

Mikä ihmeen Sprint Innovation Festival?

Sprint Innovation Festival on innovointiviikko, jonka aikana eri alojen korkeakouluopiskelijat laittavat itsensä likoon ja ratkaisevat organisaatioiden kimuranteimmatkin haasteet. Viikko kokoaa yhteen korkeakouluopiskelijoita, yrityksiä, kuntia, kolmannen sektorin toimijoita sekä eri alojen asiantuntijoita ja tutkijoita. Se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppimiseen ja verkostoitumiseen.

Innovointiviikon haaste voi olla uusien palveluiden tai tuotteiden kehittäminen tai vaikkapa prosessien uudistaminen. Haasteen ratkaisuun opiskelijat saivat tuekseen valmentajia ja asiantuntijoita sekä toimeksiannon tuoneen tahon edustajat.
 
-    Sprint Innovation Festival tarjosi loistavan mahdollisuuden seurata lähietäisyydeltä, miten designprosessi lähtee liikkeelle ja syntyy uniikki ratkaisu, kertoo Mäki-Hakola.

Lue lisää Sprint Innvation Festivalista tästä.  
 aiheet: biokaasu


Suositellut artikkelit

Eurooppalainen Suomi järjesti Suomen ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen kanssa syksyn aikana Ilmastoaiheisia keskustelufoorumeita webinaareina 21.10. Tampereella, 27.10. Helsingissä 29.10. Kuopiossa sekä 2.11....

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK korostaa, että Suomen talous nousee parhaiten alueidensa vahvuuksia hyödyntämällä.