Takaisin  Paahdettu myskikurpitsa 

Resepti

 Paahdettu myskikurpitsa 

Kurpitsa on kotikeittiön moniottelija ja yllättäjä! Perinteisen pikkelssin lisäksi kurpitsa taipuu moneen, lisukkeeksi, pehmoiseksi keitoksi, jopa jälkiruokiin tai ihanaksi pääruuaksi sinällään. Kurpitsan sesonki on syksyllä parhaimmillaan, ja kotimaisena on saatavilla monipuolisesti erilaisia kurpitsoja. Myskikurpitsa on pisaranmuotoinen, mieto ja makeahko kurpitsa, jota on perinteistä säilöntään sopivaa kurpitsaa helpompi käsitellä pienemmän ja pitkulaisen kokonsa puolesta. Uunissa paahtaminen tuo kauniiseen kurpitsaan upean maun, eikä kurpitsaa tarvitse kuoria. Hunajalla ja tuoreilla yrteillä maustettu jogurttikastike ja kotimainen chili viimeistelevät herkullisen ruuan. 

1 myskikurpitsa 
öljyä, suolaa ja pippuria 

Jogurttikastike 
1 ruukku lehtipersiljaa, korianteria tai minttua tai näiden sekoitusta 
2 dl maustamatonta jogurttia 
2 rkl hunajaa 
suolaa ja pippuria 

Tarjoiluun 
1 punainen chili 

Ohje

◾ Halkaise myskikurpitsa, poista lusikalla kurpitsan siemenet ja rihmat, kurpitsaa ei tarvitse kuoria 
◾ Leikkaa kurpitsan puolikkaat reiluiksi, 2 cm siivuiksi 
◾ Asettele siivut uunipellille yhteen kerrokseen, ja sivele reilulla öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla 
◾ Paahda kurpitsasiivuja reilusti kuumassa, 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia 
◾ Kurpitsan kypsyessä valmista kastike: hienonna yrtti ja sekoita se hunajan kanssa maustamattomaan jogurttiin, mausta suolalla ja pippurilla 
◾ Viipaloi chli ohuiksi renkaiksi, ja ripottele makusi mukaan kypsien kurpitsaviipaleiden päälle 
◾ Tarjoa paahdettu kurpitsa yrttikastikkeen ja maukkaan vaalean leivän kera   



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: satokausi, reseptit, syksy, uuniruoka, kurpitsat, myskikurpitsa