Takaisin Pääsiäisen härkäpavut 

Resepti

Pääsiäisen härkäpavut 

Härkäpapu on ikivanha viljelykasvi, jota viljeltiin pitkään vain eläinten rehuksi, mutta se on tehnyt paluun myös suomalaiseen ruokapöytään. Erilaisia härkäpaputuotteita löytyy kaupoista nykyään mukavasti. Härkäpapuja voi valmistaa myös kokonaisina herneen tapaan. Valmistelu vaatii aikaa, mutta ei ole vaikeaa. Miedon makuinen, runsaasti proteiinia ja kuitua sisältävä, kokonaisena kypsennetty papu on tyylikäs lisä esimerkiksi ruokaisaan salaattiin.

200 g kuivattuja, kokonaisia härkäpapuja 
½ ruukku persiljaa 
½ ruukku basilikaa 
rypsiöljyä 
omenaviinietikkaa 
suolaa ja pippuria 

Valmistele härkäpavut pakkauksen ohjeen mukaan tai seuraavalla tavalla: Liota pavut kylmässä vedessä yön yli tai vähintään 10 tuntia lasi- tai muoviastiassa. Metalliastia kovettaa pavut puumaisiksi. Pavut turpoavat reilusti. Kaada liotusvesi pois. 

Huuhtele pavut ennen keittämistä ja keitä kypsäksi reilussa suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on noin 30 minuuttia. Papuja kannattaa kerralla esikäsitellä isompi satsi ja pakastaa kypsinä pienissä erissä käyttöä varten. 

Hienonna persilja ja basilika. Sekoita keskenään keitetyt härkäpavut ja yrttisilppu. Mausta suolalla, pippurilla, omenaviinietikalla tai haluamillasi mausteilla. Tarjoile aterian lisäkkeenä tai ruokaisassa salaatissa.Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kotimainen ruoka, härkäpapu, pääsiäinen, reseptit, lisuke