Takaisin Pääsiäisen maalaissalaatti 

Resepti

Pääsiäisen maalaissalaatti 

Maalaissalaatti on nerokas ruokalaji – klassisessa maalaissalaatissa yhdistyvät herkullisella tavalla kaikki jääkaapin tähteet. Pääsiäisen maalaissalaattiin kootaan raikkaalle salaattipohjalle marinoituja härkäpapuja, voimakkaan makuista juustoa ja pääsiäiseen kuuluvia kananmunia. Herkkusalaatti on näyttävimmillään vadille koottuna ja maistuu sellaisenaan tai lihan ja kalan lisäkkeenä. 

3-4 kananmunaa 
1 dl marinoituja härkäpapuja 
2 erilaista ruukkua salaattia 
1 rs (keltaisia) kirsikkatomaatteja 
½ kurkku 
yrttejä, esim. lehtipersilja, basilika, herneenverso 
200 g vahvanmakuista juustoa, esim. Aura-juusto, Kuusamon Vuoristojuusto tai Emmental, Jukolan AitoCheddar, Juustoportin Gryere tai Viinitarhurin juusto 

 

Maalaissalaattiin sopivat sattumiksi myös ylijääneet, jäähdytetyt uunijuurekset ja kypsä, kylmä liha, esimerkiksi kalkkuna- tai lammaspaisti. 

 Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia, kuori ja lohko ne. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Kuutioi valitsemasi juustot sopiviksi suupaloiksi. 

Kokoa salaatti: revi vadille salaatit, ja ripottele rennosti päälle marinoidut härkäpavut, kananmunalohkot, tomaatti ja kurkku, juustokuutiot ja revityt yrtit. Nostele kevyesti sekaisin. Tarjoile haluamasi salaatinkastikkeen kanssa. Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kananmuna, pääsiäinen, reseptit, maalaissalaatti, hävikkisalaatti