Pannukakkua, hillottua raparperia ja mansikkaa
Resepti
Pannukakkua, hillottua raparperia ja mansikkaa
4 annosta
Pannukakku
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl kardemummaa
¼ tl suolaa
Pannulle
1–2 rkl voita tai öljyä
Riko munat kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää muut ainekset ja anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia. Kuumenna valurautapannu (ø 22 cm) uunissa 225 asteessa. Lisää pannulle rasva. Sekoita taikina ja kaada pannulle. Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia kunnes pannukakku on kohonnut ja kypsä.
Grillissä kypsentäminen
Kuumenna grilli noin 200–225 asteeseen. Kuumenna valurautapannu (ø 22 cm) grillissä. Lisää pannulle rasva. Sekoita taikina ja kaada pannulle. Kypsennä 15–20 minuuttia kansi suljettuna, kunnes pannukakku on kohonnut ja kypsä.
Hillottua raparperia ja mansikkaa
50 g hillosokeria
½ dl vettä
1 oksa tuoretta rosmariinia
200 g raparperia
100 g mansikoita (tai muita sesongin marjoja)
Kuori raparperi, jos tarve. Leikkaa noin sentin paksuisuksi paloiksi. Kiehauta sokeri, vesi ja rosmariinin pannulla tai laakeassa kattilassa. Lisää raparperi. Keitä paloja noin 5–10 minuuttia kannen alla. Sekoita varovasti, jotta palat eivät mene rikki. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon paloitellut mansikat.
Smetanavaahto
100 g smetanaa
50 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
Resepti: Kati Laszka
aiheet: reseptit