Parsasalaatti
Resepti
Parsasalaatti
Kotimainen tuore parsa on vihdoin täällä! Suomen kasvuolosuhteet tekevät parsasta aivan erityisen mehevää, joten tästä lyhyen sesongin herkusta kannattaa nauttia, kun sitä saa. Kotimainen parsa on herkullisen mehukas esimerkiksi salaatissa.
Salaatti kotimaisesta parsasta
2–4 henkilölle
Kotimainen parsa antaa salaatille napakkaa purutuntumaa ja kesäisen raikasta makua. Lisäksi se on erinomainen makupari varhaisperunoille.
Parsasalaatti:
10 kotimaista pientä varhaisperunaa
250 g kotimaista vihreää tankoparsaa
2 avomaankurkkua
200 g herneitä (tuoreita tai pakasteherneitä sulatettuna)
1 pnt salaattia (esimerkiksi Ruustinnansalaattia tai Lollo Rossoa)
suolaa ja pippuria
Jogurttikastike:
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
3 vihreää mietoa chiliä
iso kourallinen tuoretta tilliä
1 rkl öljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
syötäviä kukkia
herneenversoja
Huuhtele parsat ja napsauta puumaiset kannat pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä napakoita (n. 3 min). Valuta ja anna jäähtyä. Leikkaa parsat reiluiksi suupaloiksi.
Pese ja halkaise avomaankurkut. Kaavi kurkun siemenet pois pienellä lusikalla. Viipaloi kurkut.
#voimaakasviksista
Huuhtele salaatti ja kuivaa se huolellisesti. Revi salaatinlehdet suupaloiksi.
Pese varhaisperunat ja puolita ne pituussuunnassa.
Leikkaa vihreät chilit puoliksi ja poista siemenet.
Laita perunat ja chilit uunipellille. Pirskottele niiden päälle öljyä ja vähän suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Hienonna tuore tilli ja leikkaa paahdetut chilit muutamaan osaan. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa: turkkilainen jogurtti, paahdetut chilit, tilli, öljy, etikka sekä hyppysellinen suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Sekoita parsa, paahdetut perunat, kurkut, herneet ja salaatti isossa kulhossa. Kaada jogurttikastike salaattisekoituksen päälle ja sekoita varovasti, jotta kastike leviää tasaisesti. Maista ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja herneenversoilla.
Tarjoile salaatti heti tai anna sen maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasoittua.
Resepti: Satokausikalenteri
aiheet: resepti, reseptit, kasvisresepti, helppo resepti, kesäresepti