Takaisin Perinteinen lampaanpaisti 

Resepti

Perinteinen lampaanpaisti 

Lampaanliha on maukasta ja pehmeää. Lammas on myös vähärasvaista, kun ulkoinen rasva poistetaan ennen ruuanlaittoa. Kotimainen lampaanliha on useimmiten peräisin nuorista eläimistä, joiden liha on pehmeää ja mureaa. Vanhentunut mielikuva villasukan mausta lampaanlihassa joutaa romukoppaan: kotimainen lampaanliha on tuoreen ja raikkaan makuista. Lampaassa on reilusti makua, joten sen kaveriksi sopivat vahvanmakuisetkin yrtit.  

2,5 kg lampaanpaistia 
8 valkosipulin kynttä 

 

Mausteet: 
½ rkl suolaa 
1 tl mustapippurirouhetta 
timjamia ja rosmariinia tuoreena silppuna tai kuivattuna 
1 dl kahvia 
2 dl kuohukermaa 
1 dl vettä 
2 rkl hunajaa  

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Tee paistiin pieniä viiltoja, ja työnnä kynnet niihin. Sekoita mausteet keskenään ja hiero paistiin. Paista maustettu paisti paistinpannulla kauttaaltaan kauniin väriseksi. 

Siirrä liha uunivuokaan, ja työnnä paistimittari lihan keskiosaan. Lisää vuokaan kahvi, kerma, vesi ja hunaja. Kypsennä uunissa 150 asteessa 90-120 minuuttia, valele välillä kahvi-kerma-liemellä. 

Kun paistimittari näyttää 65-70 astetta, on liha hennon punaista ja parhaimmillaan. Täysin kypsää paisti on 82-asteisena. Kääri kypsä paisti folioon ja anna levätä 15 min ennen siivutusta. 

Suurusta kastike paistoliemestä. Tarjoa mieluisten perunoiden ja vihannesten sekä minttuhyytelön kanssa. Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kotimainen ruoka, pääsiäinen, reseptit, lampaanpaisti, pääruoka