Takaisin Perunasalaatti herneillä

Resepti

Perunasalaatti herneillä

Annoksia: 4 kpl
Aktiivinen: 30 min
Passiivinen: 20 min

Ainekset:

  • 600 g varhaisperunoita
  • 1 rkl ruokasoodaa perunoiden keitinveteen
  • 4 kananmunaa
  • 100 g tuoreita tai pakasteherneitä (kastikkeeseen)
  • n. 50 g tuoreita herneitä palkoineen (salaatin viimeistelyyn)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 pnt tilliä (kastikkeeseen ja viimeistelyyn)
  • sokeria, suolaa ja pippuria
  • öljyä
  • 20 g herneenversoja 

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Pese varhaisperunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty ruokasoodaa (1 rkl / 2 l vettä), kunnes juuri ja juuri kypsiä. Keittoaika on noin 15 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki. 
  3. Halkaise perunat ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa sekä pippuria. Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on rapea ja saanut kauniin värin.
  4. Keitä kananmunat koviksi (n. 9 min). Viilennä nopeasti kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa puolikkaiksi tai lohkoiksi.
  5. Jos käytät tuoreita herneitä kastikkeeseen, ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (n. 30 sekuntia), jäähdytä ja valuta. Pakasteherneet voit käyttää sellaisenaan. Kuori valkosipuli ja hienonna ⅔ tillistä. Säästä loput tillistä salaatin viimeistelyyn. 
  6. Soseuta herneet sauvasekoittimella ranskankerman, sinapin, valkosipulin, viinietikan ja tillin kanssa. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja mustapippuria.
  7. Levitä hernekastike tarjoiluvadille tai lautasille. Nosta päälle paahdetut perunat ja kananmunat. Pilko tuoreet herneet palkoineen ja ripottele salaatin pinnalle. Lisää vielä hienonnettua tilliä ja koristele herneenversoilla.


 

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit