Perunasalaatti herneillä
Resepti
Perunasalaatti herneillä
Annoksia: 4 kpl
Aktiivinen: 30 min
Passiivinen: 20 min
Ainekset:
- 600 g varhaisperunoita
- 1 rkl ruokasoodaa perunoiden keitinveteen
- 4 kananmunaa
- 100 g tuoreita tai pakasteherneitä (kastikkeeseen)
- n. 50 g tuoreita herneitä palkoineen (salaatin viimeistelyyn)
- 1 dl ranskankermaa
- 1 tl sinappia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1 pnt tilliä (kastikkeeseen ja viimeistelyyn)
- sokeria, suolaa ja pippuria
- öljyä
- 20 g herneenversoja
Valmistusohje:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Pese varhaisperunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty ruokasoodaa (1 rkl / 2 l vettä), kunnes juuri ja juuri kypsiä. Keittoaika on noin 15 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki.
- Halkaise perunat ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa sekä pippuria. Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on rapea ja saanut kauniin värin.
- Keitä kananmunat koviksi (n. 9 min). Viilennä nopeasti kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa puolikkaiksi tai lohkoiksi.
- Jos käytät tuoreita herneitä kastikkeeseen, ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (n. 30 sekuntia), jäähdytä ja valuta. Pakasteherneet voit käyttää sellaisenaan. Kuori valkosipuli ja hienonna ⅔ tillistä. Säästä loput tillistä salaatin viimeistelyyn.
- Soseuta herneet sauvasekoittimella ranskankerman, sinapin, valkosipulin, viinietikan ja tillin kanssa. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja mustapippuria.
- Levitä hernekastike tarjoiluvadille tai lautasille. Nosta päälle paahdetut perunat ja kananmunat. Pilko tuoreet herneet palkoineen ja ripottele salaatin pinnalle. Lisää vielä hienonnettua tilliä ja koristele herneenversoilla.
Resepti: Satokausikalenteri
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Kaija Stormbom
viestinnän asiantuntija
maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
+358 20 413 2385
+358 40 848 9559
aiheet: reseptit
Ajankohtaista
1
13.12.2025
Neljä kotimaista joulumenuta – näin rakennat joulupöydän eri tyyleillä
2
12.12.2025
Suomen raskaan liikenteen kokonaiskuva ja tulevaisuus – uusi raportti julkaistu
3
12.12.2025
Maaseutumatkailuyritykset aikovat murtaa kasvun esteet – odotukset vilkkaasta joulusesongista korkealla
4
10.12.2025
MTK Jäsenet -sovellukseen avattiin uusi palvelu puumarkkinoiden lopputuotteiden seurantaan
5
09.12.2025
MTK on tyytyväinen siihen, että maa- ja metsätalousvaliokunta tarjoaa ratkaisut suurpeto-ongelmiin
6
09.12.2025
MTK:n uudet metsätilastot tarjoavat tarkkaa markkinatietoa metsänomistajille
7
09.12.2025
Puumarkkinakatsaus: Metsäteollisuuden tuotemarkkinoiden vaikutukset heijastuvat puukauppaan
8
05.12.2025
Kokkikerhossa herää kysymyksiä lähiruuasta, tuottajat vastaavat
9
05.12.2025
Anna lahja, joka tuo jouluna toivoa ja muuttaa elämää!
10
05.12.2025
Aito joulukuusi on ympäristöteko – muovikuusilla merkittävä hiilijalanjälki