Rapea possunleike japanilaiseen tapaan ja pikkelöityä punakaalia
Resepti
Rapea possunleike japanilaiseen tapaan ja pikkelöityä punakaalia
Itse tehty possunleike saa uutta sävyä maailman mauista: pikkelöidystä punakaalista, maustetusta soijakastikkeesta ja yrttijogurtista. Täydellinen kotiruoka pienellä twistillä.
4 annosta
Työjärjestys:
Pikkelöi punakaali, käsittele omena ja lanttu odottamaan.
Tee soijakastike ja yrttijogurtti.
Keitä ateriajyvät.
Valmista possunleikkeet.
Pikkelöity punakaali
300 g punakaalia
1 omena
50 g lanttua
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1½ dl vettä
½ tl suolaa
Suikaloi kaali ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja suola. Kaada liemi kuumana punakaalin päälle. Leikkaa omena ja lanttu ensin viipaleiksi ja sen jälkeen tikuiksi. Valuta punakaali juuri ennen tarjoilua ja lisää omena ja lanttu joukkoon. Sekoita hyvin.
Vinkki! Suikaloi kaali juustohöylän avulla.
Maustettu soijakastike
½ dl soijakastiketta
2 rkl kylmää vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
2 tankoa kevätsipulia
½ -1 punainen chili
Sekoita soijakastike, vesi, etikka ja sokeri keskenään. Hienonna kevätsipuli ja chili, lisää kastikkeen joukkoon.
Vinkki! Jos haluat ruokaasi enemmän potkua, viipaloi chili kokonaisena. Chilin tulisimmat osat ovat siemenet palkoon kiinnittävät vaaleat kiinnikkeet.
Yrttijogurtti
1 dl ruokajogurttia
½ dl korianteria ja lehtipersiljaa
¼ tl suolaa
½ tl sokeria
Hienonna yrtit ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.
Ateriajyvät
½ dl kaura tai ohra ateriajyviä / ruokailija
Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Possunleike
500 g porsaan ulkofileetä (kalvoton)
suolaa
jauhettua mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Leikkaa ulkofilee noin 1 ½ cm viipaleiksi. Laita viipaleet yksi kerrallaan pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Nuiji noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatuissa kananmunissa ja lopuksi huolellisesti korppujauhoissa. Kuumenna rypsiöljy ja voi pannulla ja paista leikkeet keskilämmöllä kullankeltaisiksi ja rapeiksi noin 2–3 minuuttia per puoli. Tarjoile leike viipaloituna pikkelöidyn kaalin, maustekastikkeiden ja ateriajyvien kanssa.
Vinkki! Kun öljyn pinta väreilee ja voi hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma.
INFO: Vältä hävikkiä ja tee itse korppujauhoja! Levitä leipäpalat leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pelti uuniin 120–150 asteeseen. Kun leipäpalat ovat kuivuneet, pyöräytä monitoimikoneessa hienoksi muruksi.
Resepti: Kati Laszka
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802