Takaisin Rapea possunleike japanilaiseen tapaan ja pikkelöityä punakaalia

Resepti

Rapea possunleike japanilaiseen tapaan ja pikkelöityä punakaalia

Itse tehty possunleike saa uutta sävyä maailman mauista: pikkelöidystä punakaalista, maustetusta soijakastikkeesta ja yrttijogurtista. Täydellinen kotiruoka pienellä twistillä.

Kuva: Kati Laszka 
Kuva: Kati Laszka 

4 annosta

Työjärjestys:

Pikkelöi punakaali, käsittele omena ja lanttu odottamaan.
Tee soijakastike ja yrttijogurtti.
Keitä ateriajyvät.
Valmista possunleikkeet.

Pikkelöity punakaali

300 g punakaalia
1 omena
50 g lanttua
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1½ dl vettä
½ tl suolaa

Suikaloi kaali ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja suola. Kaada liemi kuumana punakaalin päälle. Leikkaa omena ja lanttu ensin viipaleiksi ja sen jälkeen tikuiksi. Valuta punakaali juuri ennen tarjoilua ja lisää omena ja lanttu joukkoon. Sekoita hyvin.

Vinkki! Suikaloi kaali juustohöylän avulla.

Maustettu soijakastike

½ dl soijakastiketta
2 rkl kylmää vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
2 tankoa kevätsipulia
½ -1 punainen chili

Sekoita soijakastike, vesi, etikka ja sokeri keskenään. Hienonna kevätsipuli ja chili, lisää kastikkeen joukkoon.

Vinkki! Jos haluat ruokaasi enemmän potkua, viipaloi chili kokonaisena. Chilin tulisimmat osat ovat siemenet palkoon kiinnittävät vaaleat kiinnikkeet.

Yrttijogurtti

1 dl ruokajogurttia
½ dl korianteria ja lehtipersiljaa
¼ tl suolaa
½ tl sokeria

Hienonna yrtit ja sekoita jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.

Ateriajyvät

½ dl kaura tai ohra ateriajyviä / ruokailija
Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Possunleike

500 g porsaan ulkofileetä (kalvoton)
suolaa
jauhettua mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa ulkofilee noin 1 ½ cm viipaleiksi. Laita viipaleet yksi kerrallaan pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Nuiji noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatuissa kananmunissa ja lopuksi huolellisesti korppujauhoissa. Kuumenna rypsiöljy ja voi pannulla ja paista leikkeet keskilämmöllä kullankeltaisiksi ja rapeiksi noin 2–3 minuuttia per puoli. Tarjoile leike viipaloituna pikkelöidyn kaalin, maustekastikkeiden ja ateriajyvien kanssa.

Vinkki! Kun öljyn pinta väreilee ja voi hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma.

INFO: Vältä hävikkiä ja tee itse korppujauhoja! Levitä leipäpalat leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pelti uuniin 120–150 asteeseen. Kun leipäpalat ovat kuivuneet, pyöräytä monitoimikoneessa hienoksi muruksi.

Resepti: Kati Laszka 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802