Ruis-puolukkapuuro
Resepti
Ruis-puolukkapuuro
Raikkaan täyteläisessä ruis-puolukkapuurossa maistuu syksyn sato! Mehevä puuro on myös mainio tapa hyödyntää kuivahtaneet ruisleivät. Kuivahtaneista leivistä keitetty puuro maistuu erityisen aromikkaalta - herkullinen tapa vähentää ruokahävikkiä!
1 l vettä
noin 300 g kuivuneita ruisleivän palasia, tai noin 150 g leipää ja reilu dl ruisjauhoja
4 dl puolukoita
1 dl sokeria
-
Revi leivänpalat pienemmiksi, mittaa vesi kattilaan ja laita leipäpalat likoamaan veteen tunniksi.
-
Siirrä liedelle ja keitä seosta välillä sekoitellen, kunnes leipäpalat hajoavat. Jos käytät lisänä jauhoja, lisää ne keittämisen alussa vatkaten.
-
Lisää joukkoon marjat ja osa sokerista, jatka keittämistä, kunnes puuro on sileää.
-
Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Leivän sisältämän suolan takia puuroon ei tarvitse lisätä suolaa.
-
Nauti maidon kanssa välipalana tai kevyenä lounaana.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: marjat, ruisleipä, puolukka