Takaisin Ruis-puolukkapuuro 

Resepti

Ruis-puolukkapuuro 

Raikkaan täyteläisessä ruis-puolukkapuurossa maistuu syksyn sato! Mehevä puuro on myös mainio tapa hyödyntää kuivahtaneet ruisleivät. Kuivahtaneista leivistä keitetty puuro maistuu erityisen aromikkaalta - herkullinen tapa vähentää ruokahävikkiä!  

1 l vettä 
noin 300 g kuivuneita ruisleivän palasia, tai noin 150 g leipää ja reilu dl ruisjauhoja 
4 dl puolukoita 
1 dl sokeria 

  • Revi leivänpalat pienemmiksi, mittaa vesi kattilaan ja laita leipäpalat likoamaan veteen tunniksi. 

  • Siirrä liedelle ja keitä seosta välillä sekoitellen, kunnes leipäpalat hajoavat. Jos käytät lisänä jauhoja, lisää ne keittämisen alussa vatkaten. 

  • Lisää joukkoon marjat ja osa sokerista, jatka keittämistä, kunnes puuro on sileää. 

  • Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Leivän sisältämän suolan takia puuroon ei tarvitse lisätä suolaa. 

  • Nauti maidon kanssa välipalana tai kevyenä lounaana. 

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: marjat, ruisleipä, puolukka