Takaisin RUOKAA! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto -oppikirja ladattavissa ilmaiseksi

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

RUOKAA! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto -oppikirja ladattavissa ilmaiseksi

03.09.2020

Ruokaa!-kirja opastaa kestävän maatalouden ja ruoantuotannon perusteisiin havainnollisesti. Teos soveltuu oppikirjaksi perusopetukseen, toisen asteen oppilaitoksiin ja korkeakoulujen johdantokursseille.

Jokaisella on oikeus ruokaan. Itsenäiset valtiot pyrkivät ruokaturvaan, ja siksi maataloustuotantoa tuetaan kaikissa länsimaissa. Suomessa liki joka seitsemäs työikäinen on töissä ruoka-alalla.
Suomalainen ruoantuotanto alkoi aikoinaan kaskiviljelystä. Nyt se on matkalla kohti ilmastoviisasta hiilineutraaliutta. Viljelykasvit muuttavat auringon energiaa kemialliseksi energiaksi tehokkaasti ruokkien samalla maapallon kasvavaa väestöä.

Miten viljelijä saa pelloistaan parhaan mahdollisen sadon kestävällä tavalla? Miten ilmasto- ja maaperätekijät vaikuttavat pelto- ja puutarhakasvien valikoimaan nyt ja tulevaisuudessa? Miten kotieläinten ruokinta suunnitellaan ja niiden hyvinvointi turvataan? Millainen on tulevaisuuden maatila?

Kirjan pdf-versio on ladattavissa ilmaiseksi:aiheet: ilmasto, kotimainen ruoka, ruoantuotanto, oppikirja, kestävä maatalous, tulevaisuuden maatila