Takaisin Ratkaisu tyhjenevän maaseudun haasteisiin - Talo maalta -palvelu yhdistää tyhjät pientalot ja maallemuutosta haaveilevat

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

Ratkaisu tyhjenevän maaseudun haasteisiin - Talo maalta -palvelu yhdistää tyhjät pientalot ja maallemuutosta haaveilevat

23.05.2023

Lähes miljoona maallemuutosta haaveilevaa ihmistä tavoittaa nyt helpommin tyhjillään olevien pientalojen omistajat. Kiitos Talo maalta -palvelun! Tämä maaseudun elinvoimaa vahvistava ilmainen verkkopalvelu tarjoaa ratkaisun vakavaan kohtaanto-ongelmaan, jossa jopa 200 000 pientaloa maaseudulla ympäri Suomea seisoo tyhjillään.

Talo maalta -palvelun avulla tyhjillään olevat kiinteistöt ja maallemuutosta haaveilevat ihmiset voivat löytää toisensa helposti ja kätevästi. Palvelu tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden löytää unelmakoti maaseudulta ja samalla se elvyttää ja vahvistaa asumismahdollisuuksia maaseudulla.

- Maallemuuttohaaveiden ja tyhjien pientalojen potentiaalin yhdistäminen on olennainen askel maaseudun elinvoiman lisäämiseksi. Talo maalta -palvelu luo alustan, jossa ihmiset voivat löytää toisensa ja toteuttaa unelmansa maaseudulla asumisesta, kertoo MTK:n elinvoimajohtaja Päivi Nerg. 

Talo maalta -palvelu on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja intuitiiviseksi, jotta mahdollisimman monet ihmiset voivat hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia. Palvelun avulla kynnys maallemuuttoon madaltuu ja tyhjillään olevat kiinteistöt pääsevät uuteen käyttöön ja eloon.

Palvelun avulla maallemuuttohaaveet voivat vihdoin muuttua todellisuudeksi. Talo maalta -palvelu tarjoaa toivoa ja mahdollisuuksia niin maaseudun asukkaille kuin kaupunkien haaveilijoillekin. Palvelun tarkoituksena on myös tarjota mahdollisuus asumiseen ylläpitoa vastaan.

Talo maalta -palvelu on osoittanut vakuuttavasti tarpeellisuutensa ja potentiaalinsa. Palvelu on ollut toiminnassa vasta noin kuukauden. Yli 3500 käyttäjää on rekisteröitynyt palveluun, ja maallemuutosta kiinnostuneita hakijoita on jo 1050. Lisäksi palvelussa on julkaistu 76 ilmoitusta vapaista kohteista.

- Näiden lukujen valossa on selvää, että Talo maalta -palvelulla on merkittävä rooli maaseudun kohtaanto-ongelman ratkaisemisessa, korostaa Nerg.

Talo maalta -verkkopalvelu on toteutettu osana Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön -hanketta, jota rahoitetaan EU:n Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston sekä kansallisin, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman varoin. 

Lisätietoja:
www.talomaalta.fi
info@talomaalta.fi
Facebook: https://www.facebook.com/talomaaltapalvelu
Instagram: https://www.instagram.com/talomaalta/


Päivi Nerg

elinvoimajohtaja

elinvoimalinjan johto

+358 40 842 9810

Janne Tyynismaa

asiantuntija, digitaaliset markkinat

Talo maalta -palvelu, luontoarvot-hanke

+358 50 342 8193