Takaisin Omistatko aution talon? - Talo maalta -palvelussa vuokraat tai myyt talosi helposti

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Omistatko aution talon? - Talo maalta -palvelussa vuokraat tai myyt talosi helposti

25.05.2023

Uusi verkkopalvelu, Talo maalta, yhdistää maallemuuttajat ja kiinteistöjen omistajat. Palvelu tarjoaa alustan, joka mahdollistaa sopivien kiinteistöjen ja maalle muuttajien kohtaamisen.

Kuinka palvelu toimii?

Käyttäjät voivat tutustua toistensa profiileihin ja mikäli heillä on yhteisiä intressejä, he voivat neuvotella ja sopia jatkosta keskenään. Käyttäjät voivat itse valita, kenen kanssa he haluavat keskustella.

Palvelussa ei jaeta hakijoiden tai omistajien yhteystietoja eikä tarkkoja osoite- tai sijaintitietoja kiinteistöistä.

Talo maalta -palvelusta löytyy myös tietoa ja malleja sopimusten laatimiseen. Perinteisen kiinteistökaupan tai vuokrasopimuksen rinnalle on otettu käyttöön sopimusmalli, jossa voidaan sopia asumisesta kiinteistön ylläpidon vastineeksi.

Tiesitkö?

Lähes miljoona suomalaista haaveilee maallemuutosta ja samalla jopa 200 000 pientaloa on täysin tyhjillään ympäri Suomea.

Palvelu on ollut toiminnassa vasta reilun kuukauden. Noin 6000 käyttäjää on jo rekisteröitynyt palveluun, ja maallemuutosta kiinnostuneita hakijoita on jo yli 1600. Lisäksi palvelussa on julkaistu 123 ilmoitusta vapaista kohteista.

Verkkopalvelu on toteutettu osana Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön -hanketta, jota rahoitetaan EU:n Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman varoin.  

Tutustu Talo maalta -palveluun täälläJanne Tyynismaa

asiantuntija, digitaaliset markkinat

Talo maalta -palvelu, luontoarvot-hanke

+358 50 342 8193

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: autiotalot, talomaalta, maallemuutto