Takaisin "Vähän niin kuin talojen deittisovellus" – lue Talo Maalta-palvelun käyttäjäkokemus

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

"Vähän niin kuin talojen deittisovellus" – lue Talo Maalta-palvelun käyttäjäkokemus

19.07.2023

Oletko kuullut Talo Maalta-palvelusta? Ilmainen verkkopalvelu yhdistää asuntoa kaipaavat ja tarjoavat. Asunnonetsijä valitsee, mitkä asunnot miellyttävät, tarjoaja saa tiedon kiinnostuksesta ja näin voidaan muodostaa yhteys! Testasin palvelun toimintaa, jotta voit lukea kokemuksia sivustosta inspiroituen itsekin jättämään ilmoituksen!

Kirjauduin Talo Maalta-palveluun kesällä 2023 tutustuakseni hyvältä kuulostaneen palvelun toimintaan. Kiinnitin heti huomiota sivun kauniiseen ilmeeseen. Kuvat ovat seesteisiä värivalinnoista lähtien ja ne henkivät siitä rauhasta, jonka maaseudulla tavoittaa. Kuvissa luonto on lähellä ja ihminen nähdään osana sitä.

Asun tällä hetkellä kaupungissa, mutta maaseudussa puoleensa vetää tiivis kyläyhteisö ja elämän mutkattomuus. Kaupungissa on hektistä ja pidän myös kiireestä, jotain on koko ajan käynnissä. Maaseudulla kuitenkin mieli lepää ja stressi, jota en edes huomannut, helpottaa. Vapaa-ajanviettotapoja maallakin on vaikka millä mitalla, mutta niiden parissa rauhoittuu eri tavalla, kuin juostessa kaupungissa keikalta kahvilakäynnin kautta museoon. Maalla voi lähteä pyörällä uimaan, pysähtyä keräämään ahomansikoita evääksi ja illalla osallistua naapuruston höntsä pesäpallopeleihin.

Alusta alkaen tilin luominen on tehty järkeväksi. Ilmoitan alussa tahtovani löytää asunnon, tämän jälkeen minulta kysytään tarkentavia kysymyksiä siitä millaista kiinteistöä etsin, miltä alueelta ja olenko aikeissa ostaa vai vuokrata. Vaihtoehdoista voi valita monia, mutta rajaaminen toki helpottaa juuri sen omanlaisen kodin etsinnässä. Hakija jättää kuvauksen myös itsestään kuvien tai jopa videon kera. Näin myös asunnon tarjoaja saa heti kuvan siitä kuka asunnosta on kiinnostunut. Vaikuttaa toimivalta!

Jatkan sivuston tutkimista itse ilmoituksiin. Ensin näytölle ilmestyy kuva kohteesta. Kuvan alta pääsen lukemaan ilmoituksenjättäjän kuvauksen. Sivulla on mahdollista löytää niin myytäviä kuin vuokrattaviakin kohteita. Siellä on vapaa-ajanasuntoja ja pysyvämpiä ratkaisuja, toisin sanoen tarjonta on monipuolista, jokaiselle jotain. Kohteen luonnehdinnan alla tarjoaja määrittelee millaista diiliä tarjoaa ”harkitsen myyntiä” ”kiinteistön käyttöoikeus”, näistä neuvottelaan, jos kohde ja asunnon etsijä sopivat yhteen. Hauska yksityiskohta on deittisovelluksille ominainen ”tykkään” vs. ”en tykkää” toiminto. On kuitenkin mukava, että kohteita voi selata vaikkei niitä lokeroisikaan heti ensi näkemältä, koko tarjonnan saa käydä läpi.

Käyttäjäystävällinen, tyylikäs ja tehokas. Näin kuvailisin palvelua testaamisen jälkeen. Tietoa on riittävästi ja toteutus on yksinkertainen, myös jokseenkin hauska. Jos maallemuutto kiinnostaa vähänkin suosittelen testaamaan Talo Maalta-sivustoa. Tottakai selailemaan pääsee myös ihan mielenkiinnosta!

-Elli-Noora Jalonen/ MTK viestintä

Linkki sivustolle.Janne Tyynismaa

asiantuntija, digitaaliset markkinat

Talo maalta -palvelu, luontoarvot-hanke

+358 50 342 8193

aiheet: maaseutu, maaseutuympäristö, talomaalta.fi, talomaalta, maallemuutto