Takaisin Terve ruoka -messuilla 2.-3.4. kokataan ja keskustellaan julkkisvieraiden kanssa ruuasta

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Terve ruoka -messuilla 2.-3.4. kokataan ja keskustellaan julkkisvieraiden kanssa ruuasta

22.03.2022

Terve ruoka -messut järjestetään huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.4.2022 klo 11-17 Merikarvialla, Koivuniemen Herran Farmin Messunavetassa. Terve ruoka -messuille saapuu julkkisvieraiksi hiihtäjälegenda Juha Mieto sekä sosiaalisesta mediasta tunnetuksi tullut Jesse Pynnönen. Molemmille herroille kotimaiset ruokatuotteet ovat tärkeä osa omaa elämää ja uraa. 

Lisää heidän mietteitään kuulemme paneelikeskustelussa, joka järjestetään messulauantaina. Paneelin juontaa MTK:n pirtsakka ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen. Panelisteina toimivat jo mainittujen julkkisvieraiden lisäksi nuori maaseutuyrittäjä, viljelijä ”isännätär” Annemari Tarkkio ja kotimaisen ruuan esille tuomisesta palkittu paikallinen K-kauppias Janne Vuollo. Keskustelussa saadaan kuulla panelistien ennustuksia ja toiveita muun muassa siitä, miltä suomalaisen ruokalautanen tulee näyttämään tulevaisuudessa. 

Oman jännityksensä messuille tuo kilpailuhenkeä kasvattava kokkisota, johon julkkisvieraat Jesse Pynnönen ja Juha Mieto pääsevät osallistumaan yhdessä merikarvialaisten koululaisten kanssa. Kokkisotaa vetävät Maa- ja kotitalousnaisten kokit Janita Kylänpää ja Anna Kari.  Heidän luotsaamassa kokkisodassa valmistetaan nopea välipala tai lounasateria kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen. Kuka vie voiton ja millaisella annoksella? Kisa tulee ainakin olemaan kova, se on varmaa.  

Messut ovat myös saaneet mahtavan yhteistyökumppanin Siikaisista Hirvijärven kylältä, Ravintorenkaan ja Karin Havupuu-uutejuoman lähtiessä Terve ruoka -messujen sponsoriksi. Pitkät perinteet omaavaa Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu jo vuodesta 1975 lähtien. Havupuu-uutejuoma on valmistettu nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta, ja elimistö saa siitä runsaasti ravinteita ja antioksidantteja.

MTK-Merikarvia mukana järjestelyissä 

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana MTK-Merikarvia ry, Merikarvian kunta sekä lukio ja Koivuniemen Herran Farmi. Myös lähialueen yrittäjät ovat innolla mukana.  

Nähdään messuilla! 

Lue lisää:  www.terveruokamessut.fi.
 

Lisätietoja:
Noora-Mari Iisakkala, Merikarvian kunta, puh. 044 7246365 • noora-mari.iisakkala@merikarvia.fi
Milla Ruuhikorpi, MTK-Merikarvia, puh. 050 3292140 • milla.ruuhikorpi@live.fi
Näytteilleasettajien myyntipaikat:
Marianne Hakala, puh. 044 7246440 • visit.merikarvia@merikarvia.fi

-----
Tapahtuma on saanut myös sponsorin Ravintorenkaasta ja Karin Havupuu-uutejuomasta. Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, tulevaisuudenruoka