Vastuullisen lihan Suomi -seminaari 20.11. - katso tallenne
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Vastuullisen lihan Suomi -seminaari 20.11. - katso tallenne
20.11.2019
Mitä on vastuullisesti tuotettu liha?
Mikä lihantuotannossa mietityttää eniten? Onko se ilmastonmuutos vai kenties tuotantotapa. Tuleeko turvallinen ja eettisesti tuotettu liha tekemään kauppansa tulevaisuudessakin?
MTK järjestää lihantuottajille, päättäjille, ruoka-alan vaikuttajille ja medialle Vastuullisen lihan Suomi -seminaarin ke 20.11. kello 16-18.30 Helsingissä. Livelähetys alkaa klo 15.45.
Seminaari taltioidaan suorana videolähetyksenä: www.mediaserver.fi/live/mtk
Tallenne on katsottavissa myös jälkeenpäin saman linkin kautta.
Hashtag #tottalihasta
Vastuullisen lihan Suomi -seminaari 20.11.
Ohjelma
15:30 kahvitarjoilu + kohtauspaikoilla keskustelua
15:45 Livelähetyksessä ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosen haastateltavina tuottajia ja ruoka-alan toimijoita
- Pasi Ingalsuo, naudanlihantuottaja, Kokkola
- Reijo Flink, varatoimitusjohtaja. A-tuottajat Oy
- Taru Antikainen, sianlihantuottaja, Aura
- Leena Suojala, eläinlääkäri, MTK
- Eeva Korimäki, broilerinlihantuottaja, Marttila
- Juha Gröhn, toimitusjohtaja, Atria
Seminaariosuuden juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen
16:00 Tilaisuuden avaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila
16:05 Eläinten terveys ja hyvinvointi Suomessa on huippuluokkaa – entä tulevaisuudessa? ETT:n toiminnanjohtaja Ina Toppari
- Kysymykset Ina Topparille
16:35 Lihantuotannon ja kulutuksen tulevaisuus
16:40 Lihantuotanto ympäristön ja ilmaston puristuksessa, Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Perttu Virkajärvi
- Kysymykset Perttu Virkajärvelle
17:25 Paneeli: Vastuullinen kannattava lihantuotanto Suomessa
Panelisteina sikayrittäjä Taru Antikainen, kansanedustaja Jari Myllykoski, HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen Sitrasta ja toimittaja Riku Rantala.
- Ministerin välikysymys
18:20 Paneelin yhteenveto Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
18:25 Seminaarin yhteenveto: MTK:n 2. puheenjohtaja ja Lihavaliokunnan pj. Mauno Ylinen ja päätoimittaja Jouni Kemppainen
Seminaari päättyy
18:30 Ruokailu
Lisätietoja seminaarista:
Mauno Ylinen, MTK:n johtokunnan 2. pj., lihavaliokunnan pj. 040 521 2642
Marjukka Manninen, asiantuntija, 050 533 8924
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, 040 169 2060
Kaija Stormbom, viestinnän suunnittelija, 040 848 9559
Liitteet
aiheet: ilmastonmuutos, etusivunosto, ympäristö, ruoka, liha, lihantuotanto, tapahtuma