null Syö hyvää Suomesta –lihakampanja pyörähti käyntiin

Uutinen – Kotieläimet ja maito

Syö hyvää Suomesta –lihakampanja pyörähti käyntiin

28.5.2020

MTK käynnistää Syö hyvää Suomesta –lihakampanjan, jonka päätavoitteena on parantaa suomalaisen naudan-, sian-, broilerin- ja  lampaanlihan mainetta kertomalla lihantuotantomme vahvuuksista, vähentää ilmasto- ja ekologisuusahdistusta ja hälventää kotimaisen lihan syönnistä koituvaa huonoa omatuntoa. Tämä tehdään tarjoamalla asiallista tietoa ja totuudenmukaisia faktoja.  
 

Kampanja toteutetaan yhteistyössä somevaikuttaja Natalia Salmelan kanssa. Tilavideot ja haastattelut ovat kampanjassa tärkeässä roolissa. Pääkohderyhmänä ovat naiset alle 35 v. Hashtag #syöhyvääsuomesta  
 
Natalia Salmela on tunnettu WTD-nimisestä blogista ja @natasalmela -Instagramtilistä. Hänellä on seuraajia monipuolisesti, ja 35 v. naiset osuvat hienosti tähän ryhmään. Natalialla on kokemusta monipuolisista kampanjoista, ja hän on erittäin luonteva ja varma esiintyjä sekä kirjoittaja.  
 
Natalia vierailee virtuaalisesti lammas-, nauta-, possu- ja siipikarjatiloilla tutustumassa tuotantoon ja tuottajiin. Jokaisesta tilallisesta julkaistaan video Youtubeen ja Natan Instagram -storyyn. Videoille hän esittää tuottajille seuraajiltaan etukäteen saamiaan kysymyksiä. Natalia julkaisee myös reseptejä, jotka julkaistaan hänen blogisivuilla.  
 
Kampanja etenee 
 
Ensimmäisen aallon kolme videota ovat nähtävissä Youtubessa.  
Ne julkaistaan myös MTK:n Instagram Storyssa ja Facebookissa.
 
Kampanja etenee aalloissa. Lammassivu on jo auki täällä. Sivuilla pääset kurkistamaan videoon, joka kertoo neljä oivaa syytä syödä kotimaista lammasta. Toisella videolla pääset tutustumaan lammastilaan.  

Lammassivut: https://www.mtk.fi/suomalainenlammas 

Ensi viikolla aukeavat kampanjan nauta-, sika- ja broilerisivut:
https://www.mtk.fi/-/suomalainensika
https://www.mtk.fi/-/suomalainennauta
https://www.mtk.fi/-/suomalainenbroileri

Kun kaikki sivut ovat auki, kampanjan pääsivu aukeaa osoitteessa
https://www.mtk.fi/syohyvaasuomesta

 



aiheet: kotimainen ruoka, liha, nauta, sika, broileri, lammas, lihantuotanto, lähiruoka, kampanja

Suositellut artikkelit

Vuoden kokki 2020, Lari Helenius työskentelee ravintola Olossa. Lari ideoi MTK:n ja SLC:n hämäläisiä ruokaherkkuja sisältäneestä palkintokopasta perinteisen ravintolaherkun, lihatartarin kekseliäillä...

Atria ilmoitti tiistaina 5.5., että se on solminut...

Mitä on vastuullisesti tuotettu liha?  Mikä lihantuotannossa mietityttää eniten? Onko se ilmastonmuutos vai kenties tuotantotapa. Tuleeko turvallinen ja...

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK teetti Kantar TNS Agri Oy:llä kyselyn suomalaisten näkemyksistä lihan tuotantoa ja kulutusta kohtaan. Tuoreen kyselyn mukaan lihan asema suomalaisten ruokapöydissä...

5

25.03.2019

Lehmän hiilijalanjäljillä

25.03.2019

Julkaistu Käytännön Maamiehessä (3-2019).

Vaalien alla keskustelu lihan ilmastovaikutuksista ja lihankulutuksesta on saanut kohtuuttomat mittasuhteet. Suomalaisten lihankulutus on maltillista, kun sitä verrataan EU -maihin ja muihin saman elintason...