Takaisin Valkosipuliperunat 

Resepti

Valkosipuliperunat 

Valkosipulilla maustetut ja kermassa pehmeäksi haudutetut perunat ovat klassinen lammasruuan lisäke. Muutamalla niksillä perunoista saa superherkullisia! Pääsiäisen valkosipuliperunoihin kannattaa nähdä hivenen vaivaa. Valitse perunoiksi kiinteitä, isohkoja perunoita. Kuori ja viipaloi ne, esikypsennä rapeiksi ja muhita kypsäksi pehmoisessa, valkosipulilla maustetussa kuohukermassa.   

1-1,5 kg kiinteitä perunoita, esim. Nicola, Rikea, Annabelle  
1 yksikyntinen valkosipuli tai 2-3 valkosipulin kynttä  
2-3 rkl öljyä 
4-5 dl kuohukermaa 
suolaa ja mustapippuria 

 

Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita siivut heti kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Kun kaikki perunat on viipaloitu, nostele viipaleita kylmästä vedestä lävikköön, ja huuhtele kylmän veden alla. Näin perunoiden ylimääräinen tärkkelys irtoaa, ja ne eivät ”mössäänny” uunissa. 

Kuivaa huuhdellut viipaleet puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Kuullota huuhdeltuja viipaleita paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla, ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Käsittele näin kaikki perunat.

Kuori ja hienonna valkosipuli, ja pyöräytä silppu kuumalla pannulla, lisää sekaan kuohukerma ja kuumenna. Kaada valkosipulikuohukerma esikäsiteltyjen perunaviipaleiden päälle, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.  

Paista 200 asteessa noin tunti. Tarkkaile pinnan väriä, ja lisää tarvittaessa päälle folio, ettei pinta pala.  Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: perunaruoka, reseptit, lisuke, valkosipuliperunat, uuniruoka